Oci

Benetússer celebra el 9 d'Octubre amb un complet programa d'actes

Concerts, contacontes, balls tradicionals, el festival de paelles i fins a una experiència creativa col·lectiva de pintura en seda es donen cita aquests dies a Benetússer

Guardar

Festival de Paelles de Benetússer
Festival de Paelles de Benetússer

Benetússer es prepara per a celebrar el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, que promet omplir el pròxim cap de setmana d'emoció i diversió tota la localitat. La programació cultural i festiva ha sigut planificada perquè totes les edats puguen gaudir d'aquest dia tan especial.

L'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, ressalta la importància d'aquesta celebració com un moment per a posar en valor l'essència del poble i les seues tradicions, compartint experiències i espais amb la comunitat. La ciutat s'engalanarà amb música, color i l'indestructible esperit de "germanor" valencià.

El programa d'actes començarà el dissabte 7 d'octubre a les 11.00 hores amb un contacontes amb marionetes titulat 'Històries de Jaume I', destinat a ensenyar de manera entretinguda als més xicotets els esdeveniments històrics que van portar a la creació del Regne de València. La jornada continuarà a les 22.30 hores en el Centre Cultural El Molí amb l'espectacle de música tradicional i popular 'El violí valencià', liderat per Marta Margaix. Aquesta actuació promet fusionar el cant, la dansa i el violí amb la tecnologia de la loop station.

El diumenge 8 d'octubre, a les 11.30 hores, la Plaça del Molí serà l'escenari de la 'Gran Mocadorà', una experiència col·lectiva en seda basada en un disseny exclusiu d'Eva Escamilla amb motius històrics relacionats amb la població. Una activitat que combinarà la diversió i l'experimentació per a grans i xicotets per igual.

En la vesprada, la Plaça de la Xapa cobrarà vida a les 18.30 hores amb el concert de 'Marcel El Marcià'. A continuació, es durà a terme un dels esdeveniments més multitudinaris del calendari local: el tradicional Festival de Paelles, que reuneix milers de benetussins i benetussines. A les 23.00 hores, l'orquestra Sideral s'encarregarà de posar la banda sonora a la nit.

Finalment, el dia gran del 9 d'octubre, l'Ajuntament de Benetússer celebrarà l'acte institucional de lliurament de les Medalles d'Argent, la màxima distinció del municipi. Enguany, s'honrarà a tres comerços amb una llarga i destacada trajectòria en la història local: el bar Tropezón, l'autoescola Portalés i Pescados y Mariscos Díaz. L'esdeveniment començarà a les 18.00 hores en la Plaça del Molí amb balls i música tradicional a càrrec del Grup de Danses Hawwara i de Trabaldicions.

Destacats