Oci

Així és el gran Betlem del Mercat Central de València d'aquest Nadal

A més de ser més gran, compta amb cascades i figures del Naixement amb moviment

Guardar

Gran Betlem del Mercat Central de València 2022
Gran Betlem del Mercat Central de València 2022

Nadal ha aconseguit omplir de màgia cada racó i els espais més emblemàtics no podrien ser menys. El gran i especial Betlem del Mercat Central de València de 2022 ja està obert al gaudi del públic amb tota mena de detalls i novetats.

Així ho ha destacat el mateix mercat, que ha posat en valor una de les característiques d'aquest Betlem: són els mateixos venedors i venedores els que ho han elaborat a mà. Merche Puchades, presidenta de l'Associació de Venedors del Mercat Central, ha agraït que un any més es convertisquen en pesebrers "per a enriquir i ampliar amb noves peces i figures el Betlem artesà del Mercat".

Després de dos anys sense comptar amb ell, el Betlem d'enguany és més gran i compta amb tota mena de detalls. Ha crescut fins als 65 m² i compta amb un mercat tradicional, ambientat als carrers hebreus, més extens, amb figures i productes en miniatura (molts d'ells poden trobar-se en el mateix Mercat Central), des d'alimentació (fruites, verdures, carn, peix, salaons i xarcuteria) fins a altres productes com a teles i ceràmica.

Detalle del Belén del Mercat Central de València de 2022
Detall del Betlem del Mercat Central de València de 2022

A més, una altra de les grans novetats és que no és un Betlem 100% estàtic: s'ha dotat de moviment a alguns elements, com a figures o l'aigua de les cascades que ho componen.

Tal com ha informat el Mercat Central, recrea escenaris com el Naixement (que es troba en la gruta de grans dimensions), l'Anunciació, el Palau d'Herodes, el desert, camins, plantes i palmeres.

Quant als materials, està realitzat amb suro, cartó i espuma de poliuterano, així com amb altres suggerits pels mateixos venedors i venedores, com els vitets xicotets, que pintades, simulen els pimentons dels llocs del Naixement.

Detalle del Belén del Mercat Central de València de 2022
Detall del Betlem del Mercat Central de València de 2022

 

El Mercat Central s'engalana

Aquesta joia artesana podrà visitar-se fins a la festa de l'Epifania, en Reis, però no és l'única cosa que delectarà a la clientela que aprofita més que mai per a comprar productes en l'emblemàtic mercat.

Ja està en marxa també la decoració nadalenca, a càrrec de la dissenyadora Cecilia Caruso, així com l'arbre de l'exterior, que se situa a la porta del carrer Palafox.

Árbol de Navidad del Mercat Central de València de 2022
Arbre de Nadal del Mercat Central de València de 2022

La decoració, amb la Cotorra com a protagonista, incorpora els estels que assenyalen les gran cúpula central, sota la qual s'exhibeix el Betlem, i la de la peixateria, i vist les arcades amb garlandes i boles nadalenques des de l'alt de les portes, "que realcen la lluentor i la llum, perquè es vegen des de lluny", diu Caruso.

L'horari d'obertura del mercat és de dilluns a dissabte de 07.30 a 15 hores.

 

Destacats