Oci

Estos són els concerts gratuïts de la Fira d'Abril de València 2024

La música i les actuacions seran un dels elements essencials de la Fira Andalusa per a inundar d'art el Jardí del Túria durant la setmana vinent

Guardar

Imatge d'un concert flamenc
Imatge d'un concert flamenc

Este cap de setmana ha aterrat a València la singular Fira d'Abril 2024. Ahir divendres 26 d'abril va obrir les seues portes amb el tradicional 'alumbrao' de la Portada, mantenint l'essència sevillana. A partir d'este moment, el flamenc, el tapeo i el rebujito s'han convertit en els ingredients principals d'esta 30a edició de la Fira Andalusa que se celebrarà a València fins a diumenge que ve 5 de maig. Sens dubte, una cita imprescindible per a conéixer la vibrant cultura andalusa.

Jornades amb una atmosfera que atrapa en les quals, a més del ball i l'abundant gastronomia amb sabor andalús, les casetes situades en el Jardí del Túria, concretament entre el pont de l'Exposició i el pont de les Flors, també s'inundaran de música i espectacles. L'entrada serà gratuïta, per la qual cosa només caldrà pagar les consumicions. Així, la fira presenta un programa d'interessants concerts gratuïts que es duran a terme en l'escenari central del recinte.

Els 'Hermanos Martín' van ser els encarregats d'inaugurar la Fira d'Abril amb la seua reconeguda actuació flamenca en la vesprada d'ahir, mentre que este dissabte 27 d'abril serà el torn per a Salvador García 'El Pitu', a les 20h. Al llarg de la setmana vinent se succeiran fins a tres actuacions musicals més: el dimarts 30 d'abril Desandar animarà al públic amb el seu art a les 20:30h; el divendres 3 de maig el grup Azabache farà ballar als assistents a partir de les 20h; i finalment, 'Va de Rumba' actuarà el 4 de maig amb el seu particular estil contemporani des de les 20 hores.

Així mateix, la Fira d'Abril de València també serà l'escenari dels quadres de ball de les entitats que conformen la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a la Comunitat Valenciana (FECAV), organitzadora d'estes jornades festives. D'esta manera, actuaran els diumenges 28 d'abril i 5 de maig a les 12.00 hores i a les 20.00 hores; i el dia 1 de maig a les 18.30 hores. Al seu torn, la jornada de clausura el diumenge 5 es dedicarà als balls tradicionals andalusos.

Horari, gastronomia i exhibicions

Més enllà de les propostes musicals i els concerts, la XXX Fira d'abril de València també comptarà amb exhibicions de cavalls, desfilades, tapes i rebujito, així com el tradicional calaix flamenc. A més, hi haurà dues casetes gastronòmiques en les quals degustar els millors productes d'Andalusia, com el 'pescaíto frito', les tortites de gambeta o els xocos.

Imagen de la Feria de Abril
Imatge de la Fira d'Abril

D'aquesta manera, entre els expositors estaran la caseta de FECACV, la Casa d'Andalusia L'Horta Nord de Massamagrell, associacions culturals andaluses d'Aldaia i Mislata, casa cultural d'Andalusia de Sagunt Port, els romers de Jaén, la Casa d'Andalusia a València i el centre cultural Rociero de Torrent. Si encara no has assistit, aquests són els millors components per a endinsar-se en la peculiar cultura andalusa.

Esta particular fira en la ciutat de València romandrà oberta en el Jardí del Túria de dilluns a dijous entre les 12h i les 23 hores. Un horari que s'ampliarà els divendres, dissabtes, diumenges i festius (dimecres 1 de maig) fins a la mitjanit. Tot i això, l'organització ha informat que tots els dies l'ambientació musical finalitzarà entorn de les 23 hores per a conciliar la diversió inherent a la festa amb el descans veïnal.

Destacats