Oci

Alacant, protagonista de la Setmana Santa d’À Punt

Guardar

Sant Sopar a Alacant
Sant Sopar a Alacant

Alacant es converteix en protagonista de la Setmana Santa d’À Punt. La radiotelevisió valenciana retransmet en directe la processó de Dijous Sant d’Alacant, la processó general de la Passió d’Oriola i la processó de Divendres Sant de Crevillent. Tres representacions religioses emblemàtiques de la Setmana Santa alacantina que segueixen amb fervor molts valencians i que preparen amb passió les confraries i germandats. 

El 28 de març, Dijous Sant, entre les 22 hores i les 01:30 de la matinada ja de divendres, els espectadors podran assistir a la processó del Sant Sopar des d’Alacant, considerat el pas més gran de la Setmana Santa espanyola. Pesa 3.000 kilos i el porten al muscle més de 200 persones. 

Una festa d’interés turístic nacional que serà retransmesa per Ferran Cano i comptarà amb els comentaris de dos grans experts: Iván Pérez, vicepresident de la Germandat Agustina del Nostre Pare Jesús Despullat de les seues Vestidures, i Marigel Biosca, gemmòloga especialista en les joies antigues de les germandats d’Alacant i germana del Crist del Mar i la Verònica. 

Divendres Sant, 29 de març, per À Punt podran seguir-se dues processons que tenen una gran devoció. A partir de les 19:15 h, estarem en directe des de la processó general de la Passió d’Oriola, en una retransmissió que es farà fins a les 21 h, i que podrem veure al complet en el web d’À Punt, des d’eixa hora fins a les 23:30 h. La Setmana Santa oriolana és una festa d’interés turístic internacional des del 2010. Ferran Cano conduirà la retransmissió acompanyat pel comentarista Mariano Cecilia, director del Museu d’Art Sacre d’Oriola i professor d’Història de l’Art.

També Divendres Sant, però a partir de les 21:30 h, connectarem en directe amb la processó de la Mort de Crist des de Crevillent, una altra festa d’interés turístic internacional, que serà retransmesa des d’aquesta població del Baix Vinalopó amb els comentaris del presentador Josep Àngel Ponsoda.

Els orígens de la Setmana Santa de Crevillent es remunten a l’època medieval, a l’any 1753, quan el duc d’Arcos va donar la lloma denominada Camposanto perquè s’erigira el viacrucis. La religió, l’art, la tradició i el costum defineixen aquesta celebració de gran bellesa. En aquesta processó participen 30 confraries i germandats i 32 grups escultòrics. 

La programació especial per Setmana Santa es completarà amb les retransmissions en directe de les processons següents:

  • Rompuda de l’Hora de l’Alcora (divendres, 29 de març a les 12 hores)
  • Processó de l’Encontre a Torrent (diumenge 31 de març a les 10 hores)
  • Missa de Diumenge de Resurrecció de Torrent (diumenge 31 de març a les 11 hores)

Arxivat a:

Destacats