Naturalesa en estat pur a la Comunitat Valenciana

A València Extra, et recomanem alguns dels millors Parcs Naturals de la Comunitat

Guardar

hoces-cabriel
hoces-cabriel

La Comunitat Valenciana amaga paisatges extraordinaris, on gaudir de la naturalesa, i de la fauna i la flora de la nostra terra, però també per a passar un dia inoblidable, envoltats d'amics o familiars. Per això, a València Extra, fem una selecció d'alguns dels millors Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana.

Sot de Chera Foto: Taller de empleo

Comencem amb el Parc Natural de Xera i Sot de Xera, situat a l'interior de la província de València. Amb una superfície de 6.451,17 hectàrees, aquest parc natural es caracteritza pel seu gran valor mediambiental i cultural, però també per ser considerat la seu del primer parc geològic de la Comunitat Valenciana. Així mateix, en aquest emblemàtic paratge, ideal per a realitzar muntanyisme i senderisme, trobaràs un extraordinari embassament, que no et deixarà indiferent.

Seguim amb un dels parcs més populars, declarat Parc Natural el 17 de juny de 2005. Ens referim a les Falçs del Cabriel. El paisatge perfecte per als amants de l'esport, que podran practicar esports aquàtics en el riu Cabriel. No obstant això, aquest paratge també amaga jaciments arqueològics, com la Falç de Vicente, on es conserven pintures prehistòriques, o el Pont de la Via.

Parque Natural de la Comunidad Valenciana Foto: Enrique Íñiguez Rodríguez (Qoan)

A Alacant, molt prop de Santa Pola, es troba el Parc Natural de les Salines de Santa Pola, que abasta una extensió de 2.470 hectàrees. Aquest parc protegeix diversos ambients naturals, com les explotacions salineres properes al mar, les basses d'aigua dolça i una franja de terreny conreat. Però, sens dubte, si hi ha alguna cosa que sorprén a tots els que s'animen a visitar aquest paisatge és el color rosat de les basses amb major concentració salina, així com les concentracions de flamencs, que arriben a sumar centenars d'exemplars.

Finalment, no podíem oblidar-nos d'un dels aiguamolls costaners més representatius de la Comunitat Valenciana i que, a més, ho tenim molt prop de la nostra ciutat. Com no, parlem de l'Albufera. Situada a tan sols 10 quilòmetres de la nostra ciutat, aquest extraordinari parc natural no solament és de gran valor per la diversitat de les seues espècies, sinó també perquè és la millor opció per a gaudir d'un passeig amb barca, mentre contemples el capvespre.

Destacats