La Diputació de València estarà a la Mesa Postincendi de Llutxent per recolzar als pobles afectats

Guardar

incendi llutxent
incendi llutxent

El Diputat de Medi Ambient de la Corporació Provincial Josep Bort ha contestat a les declaracions fetes per la portaveu del PP la Sra. Mª Carmen Contelles al voltant de les quanties econòmiques que pot destinar la Diputació de València per a fer front als danys causats pels incendis forestals. El Diputat de Medi Ambient ha assenyalat que les dades aportades pel PP són totalment errònies a pesar de disposar d’aquestes, atès que les esmentades modificacions de crèdit s’aprovaren al Plenari de la Diputació del mes de juny. La Sra Contelles va parlar d’un milió sis-cents mil euros, en quant la modificació va ser d’1 milió i aquesta no impossibilita en cap moment que la Diputació puga destinar diners a la restauració d’incendis forestal, com es demostra per l’aportació de 4.662.848,26 € per completar les ajudes de la Generalitat Valenciana pels danys patits en incendis forestals en 2016.

Així mateix ja s’ha reiterat en diverses ocasions que la Diputació de València estarà al costat dels afectats, junt amb la resta d’administracions, per fer front al desastre ecològic i personal que ha suposat l’incendi de Llutxent i formarà part activa de la Mesa Postincendi que coordina la Consellería de Medi Ambient.

Josep Vicent Bort també ha aclarit que “la política forestal és una política a llarg termini i en aquests tres anys de legislatura hem treballat de valent per canviar una situació on l’abandonament i la manca generalitzada de gestió forestal de l’era del PP, així com, de planificació i control dels treballs desenvolupats per les brigades de la Diputació que en conjunt havien dibuixat un escenari molt negre i molt inflamable per al futur del nostre País. Els governs del PP han suposat dos dècades de desídia en política forestal i abandó de les nostres muntanyes. El País Valencià era, després d'Extremadura, la comunitat autònoma que menys plans de gestió forestal tenia, només el 2% de les masses forestals comptaven amb un instrument de gestió, però aquest nou govern ha començat a desenvolupar polítiques de gestió forestal sostenible y de prevenció estratègica d’incendis forestals. Amb les primeres ajudes als municipis de les comarques de València per afavorir la inversió municipal en gestió forestal sostenible i prevenció d’incendis que en el 2017 en concretaren en ajudes per valor 1.570.000 €, i que s’han tornat a repetir al 2018 amb una quantia de 2.000.000 € més”.

Per finalitzar, el Diputat de Medi Ambient també ha assenyalat que “entre les mesures adoptades al llarg d’aquesta legislatura, cal remarcar també la planificació de treballs de prevenció de les brigades i l’establiment de mecanismes de control i avaluació; el trasllat de la Direcció Operativa de les brigades forestals al Consorci Provincial de Bombers de València; la coordinació dels treballs de prevenció entre les brigades de la Diputació i les brigades d’emergències; així com la creació de la Unitat Tècnica Forestal i la constitució de la Comissió de Treball de Municipis Forestals dintre de la Xarxa de Municipis Valencians Cap a la Sostenibilitat”.

Arxivat a:

Destacats