L'app 'Light': 'Mai ser sostenible va molar tant'

Aquest és l’eslògan de ‘Light’, una app desenvolupada per dos universitaris espanyols compromesos amb el medi ambient

Guardar

light
light

Pareixia impossible que, per cada acció favorable al medi ambient que férem, algú vinguera a recompensar-nos a títul personal. Ni les dos palmadetes a l'espatlla eren d'esperar. No obstant això, dos universitaris madrilenys – Santiago Jiménez, d'arquitectura, i Carlos Rosety, d'enginyeria en telecomunicacions – ho han materialitzat en forma d'app.

'Light' és una app que naix amb l'únic, encara que ambiciós, objectiu de motivar a la gent a realitzar i adoptar hàbits sostenibles amb el medi ambient, mitjançant la gamificació i sistemes de Smart City. Així, amb cada acció sostenible que realitza – i registra – l'usuari, com anar en bici o reciclar, és premiat amb 'Lights', monedes virtuals. Aquests 'Lights' s'acumulen i, posteriorment, es poden canviar per premis, descomptes directes o plans d'oci. Altra forma de motivar és el seu vincle amb les xarxes socials, de forma que s'estableix una 'competició' per veure qui és més 'eco-friendly'.

El potencial del projecte, i el dels seus creadors, ha estat premiat pel programa d'empreniment interuniversitari d'Espanya, Startup Programme, que enguany ha tingut una participació de més de 200 alumnes de les principals universitats nacionals.

L'app dels estudiants de la Universitat Carlos III de Madrid s'ha fet amb tres recompenses diferents: Premi Fundación Rafel del Pino, que els ha concedit una beca per a participar al 'Programa Encuentro Erntech Internacional' del MIT; Premi SAGE, que consisteix en una suscripció annual gratuïta per a startups Sage One Gestió Estàndar; i finalment, el Premi 'Enterprise Challenge', pel qual Jiménez i Rosety representaran a Espanya en la final europea de 'Junior Achievement Europe Enterprise Challenge 2017', que tindrà lloc a finals de juliol a Helsinki.

Destacats