Experts debatran en la UPV sobre el desafiament del canvi climàtic en l'Albufera

Guardar

Llac de l'Albufera
Llac de l'Albufera

Prop de mig centenar d'experts debatran divendres que ve sobre el desafiament del canvi climàtic al parc natural de l'Albufera (València), en la I Jornada de la Comissió Científica de la Junta Rectora del Parc Natural, que tindrà lloc a la Universitat Politècnica de València (UPV).

En la trobada participaran membres de la comissió i persones procedents d'universitats públiques i privades valencianes i altres institucions vinculades a l'Albufera, segons ha informat la UPV en un comunicat.

Durant la jornada, que se celebrarà en la sala d'actes de l'edifici Nexus de la UPV a partir de les 9.00 hores, es debatrà també sobre les possibles mesures de mitigació i adaptació i els seus potencials efectes en la biodiversitat, qualitat de l'aigua o agricultura, entre altres aspectes.

El president de la Junta Rectora del Parc Natural de l'Albufera i investigador del Centre Valencià d'Estudis del Reg de la UPV, Carles Sanchis Ibor, ha indicat que hi ha almenys quatre fets relacionats amb el canvi climàtic constatats per la ciència.

El primer és l'ascens de les temperatures; el segon, conseqüència de l'anterior, és l'ascens del nivell marí; el tercer, l'increment de la magnitud dels temporals i el quart, la disminució dels recursos hídrics de les capçaleres de les conques del Xúquer i el Túria.

"La intensificació d'aquests processos de canvi provocarà modificacions substancials a l'ecosistema de l'Albufera. De tot això i de com adaptar-se i mitigar alguns efectes parlarem en aquestes jornades. És necessari que la investigació científica done suport a la gestió i guie el camí d'una progressiva adaptació de la societat a aquestes noves condicions ambientals", ha assenyalat Sanchis Ibor.

La jornada està organitzada per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Generalitat Valenciana, la Càtedra de Canvi Climàtic, el Centre Valencià d'Estudis del Reg de la UPV i la mateixa universitat.

Destacats