L'EMSHI presenta en l'Àgora del Disseny la seua nova identitat corporativa desenvolupada per Dídac Ballester

Elisa Valia: "La identitat corporativa d'una administració és molt important, ja que no solament engloba disseny, sinó que també projecta els valors i la pròpia essència de la institució".

Guardar

Presentació de la nova imatge corporativa de l'EMSHI
Presentació de la nova imatge corporativa de l'EMSHI

L'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) ha presentat aquest matí en l'Àgora del Disseny la seua nova identitat corporativa, desenvolupada per Dídac Ballester, qui va rebre l'encàrrec a través de la Crida a Projecte de renovar la marca que presentava més de vint anys d'antiguitat amb la finalitat d'oferir una imatge moderna, atractiva i solvent de l'entitat.

En l'acte de presentació en el pavelló sostenible situat en la Plaça de l'Ajuntament de València, centre neuràlgic de la Capital Mundial del Disseny 2022 que ostenta la ciutat, han intervingut Elisa Valia Cotanda, presidenta de l'EMSHI; Xavi Calvo, director de València Capital Mundial del Disseny 2022; Ángel Martínez, president de l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV); i Nacho Pérez, de l'equip de Ballester. Pérez ha sigut l'encarregat de presentar la nova imatge, atès que Dídac Ballester no ha pogut assistir per qüestions personals.

L'aigua, el seu recorregut des de la captació fins a la distribució i la naturalesa metropolitana de l'entitat són els tres eixos fonamentals de l'EMSHI sobre els quals es construeix aquesta nova identitat. Ballester, que ha tingut molt present els valors de sostenibilitat i innovació amb els quals treballa l'EMSHI, ha treballat un nou logo, un manual i un dossier, así com els dissenys propis del material corporatiu, tant digital com a físic. "De la mateixa manera, en la identitat visual s'ha posat especial atenció en la correcta convivència de l'entorn físic i digital de la marca", ha exposat Nacho Pérez, qui també ha assenyalat que amb els nous recursos "s'obri el camí per a possibilitar una comunicació online amb un llenguatge animat propi de l'entorn".

Respecte al logo, destaca la lletra "M" de l'acrònim "EMSHI", que recull la silueta d'una gota d'aigua, l'element clau de l'entitat; simbolitza el recorregut que realitza l'aigua en les tres fases del cicle en les quals té competència l'EMSHI (captació, potabilització i distribució fins al punt de lliurament municipal); i la seua naturalesa metropolitana.

1emshi presentació 08@4x
1emshi presentacio 08@4x

A més, ha continuat Pérez, "la identitat visual d'EMSHI es recolza en un sistema de pictogrames amb un marcat caràcter pedagògic capaç de transmetre aquest valor de sostenibilitat des de la senzillesa i el rigor a diferents grups de població".

1emshi presentacio 04@4x

1emshi presentacio 04@4

1emshi presentacio 03@4x
1emshi presentacio 03@4x

 

Per la seua banda, Elisa Valia ha explicat que "la identitat corporativa d'una administració és tan important com el bon fer en la seua pròpia activitat, ja que no solament engloba disseny, sinó que també projecta els valors i la pròpia essència de la institució en qüestió". Así, Valia ha recordat els valors fonamentals de l'EMSHI, enfortits davant l'emergència climàtica: el consum responsable d'aigua potable per a no sobreexplotar els aqüífers, l'eficiència energètica, l'economia circular, el respecte al medi ambient, la reducció dels plàstics d'un sol ús associats al consum d'aigua i fomentar beure l'aigua de l'aixeta.

La presidenta ha argumentat que "la imatge és una eina de comunicació poderosa amb la qual les administracions projecten de forma àgil i amb diligència la seua idiosincràsia i amb la qual reforcen la seua marca. La imatge, com el llenguatge, està viva i ha d'anar adaptant-se als nous temps, a l'entorn canviant i en constant evolució, de la mateixa manera que ho fa la tecnologia per a optimitzar els processos als quals se sotmet l'aigua.

Xavi Calvo ha subratllat que "una entitat com l'EMSHI acudisca a una Crida a Projecte de la mà de l'ADCV i Capital Mundial del Disseny per a realitzar una marca és una bona pràctica que tot el col·lectiu profeional aplaudirà" perquè "el procés és garantia de bons resultats".

Calvo ha insistit que la Crida a Projecte "garanteix processos nets i de professionalització, fugint d'altres pràctiques on es dóna motiu al treball especulatiu, com poden ser els concursos que, per sort, hem eradicat ja en el sector públic i privat a la Comunitat Valenciana, gràcies al treball en els últims anys dels dissenyadors i les dissenyadores valencians, tal com "avala i demostra la Capital Mundial del Disseny 2022 en tots els seus processos de contractació".

Ángel Martínez també ha posat en valor la Crida a Projecte, "atès que es tracta d'una fórmula transparent, democràtica i professional de contractar disseny" i ha insistit que "el procés és una garantia per a les institucions o empreses, ja que sempre obtindran un resultat professional".

Entre la trentena de convidats que han assistit a la presentació, es trobaven diferents alcaldes i alcaldesses dels municipis que formen part de l'EMSHI, así com a professionals amb vinculació amb el món del disseny.

L'EMSHI també ha estrenat durant la presentació de la seua nova identitat un vídeo corporatiu en el qual s'expliquen les competències i la importància de la labor de l'EMSHI, l'administració pública que subministra aigua potable en alta a 1,6 milions d'habitants, que són les persones que viuen a València i la seua àrea metropolitana.

Arxivat a:

Destacats