L'EMSHI celebra el Dia Mundial del Medi Ambient recordant que la gestió eficient de l'aigua és la garantia per a preservar l'entorn

Sota el lema “Millor blau, verd infinit” l'entitat recorda amb una campanya que la sostenibilitat és el full de ruta per al progrés i per a frenar el canvi climàtic

Guardar

https://www.youtube.com/watch?v=BzWN-WZyvVo

L'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, que es commemora cada 5 de juny, amb una campanya de comunicació i conscienciació ciutadana amb el lema “Millor blau, verd infinit”, que apel·la a la imperiosa necessitat de gestionar de manera eficient l'aigua com a garantia per a preservar el medi ambient, posant especial atenció a l'emergència climàtica.

La campanya inclou informació, creativitats per a xarxes socials i un vídeo en el qual es posen en valor la gestió sostenible per part de l´EMSHI, on tots els projectes i accions que emprén tenen un prisma mediambiental. De fet, tot el material gira sobre la mateixa idea que destaca l'Organització de les Nacions Unides (ONU) en el seu lema d'enguany: “Tenim una sola Terra”.

La presidenta de l´EMSHI, Elisa Valía, “recorda que l'ONU insta a viure de manera sostenible i en harmonia amb la naturalesa perquè és l'únic camí possible per al progrés. Des de l´EMSHI ho tenim molt clar i sabem que cada gota compta. Per això, la gestió eficient, segura i sostenible que ajude a frenar els efectes del canvi climàtic, marquen el nostre full de ruta.” Valía ha insistit que “hem de tindre molt present que l'aigua és l'element central del medi ambient. La nostra campanya fa referència a eixe concepte, perquè si cuidem el blau, contribuïm a gaudir d'un verd infinit”.

L'eficiència hídrica de la xarxa de proveïment és del 97%, “la qual cosa suposa una xifra altíssima sens dubte”, ha explicat Valía. A més a més, l´EMSHI promou projectes que reduïsquen la petjada de carboni, apostant per energies renovables. De fet, l'entitat instal·larà plaques fotovoltaiques sobre tres depòsits d'aigua potable, que permetran deixar d'alliberar l'atmosfera 153 tones de diòxid de carboni a l'any.

Aquesta administració pública promou beure l'aigua de l'aixeta, atès que amb aqueix gest també es protegeix el medi ambient, ja que es redueix així el consum de plàstics d'un sol ús innecessaris, així com la petjada de carboni que es genera amb el transport i la fabricació de les botelles. La presidenta ha recordat que “l'aigua de l'aixeta és la més segura que hi ha, ja que és la més controlada, tant en tractament com en distribució”. A més, “és bona també per a la butxaca de les famílies, ja que el preu de l'aigua de l'aixeta és de 0,01€/litre.”

A la llarga llista d'exemples de l´EMSHI alineats amb el respecte al medi ambient se sumen l'aplicació de l'economia circular, per al màxim aprofitament dels recursos, així com l'obertura de noves línies d'investigació lligades a la digitalització, com la utilització de fibra òptica per a detectar fugides.

Les millores a la sala de bombament de la potabilitzadora La Presa suposen deixar d'alliberar l'atmosfera 1.125 tones de CO₂ i un augment del 20% del rendiment hidràulic o, dit amb altres paraules: l´EMSHI ara és capaç de bombar el mateix cabal d'aigua utilitzant menys energia.

L´EMSHI capta, potabilitza i distribueix aigua per al consum de més d’1,6 milions de persones que viuen a València i la seua àrea metropolitana. Davant l'emergència climàtica, l´EMSHI gestiona l'aigua per a garantir el futur.

Arxivat a:

Destacats