Els bombers de Diputació sufoquen 44 incendis en el territori valencià a l'estiu

La presidenta del Consorci Provincial de Bombers, Mª Josep Amigó, fa balanç del període estival d'incendis forestals, en el qual es registra una reducció del 27% respecte al mateix període en 2018

Guardar

1-BOMBERS TREBALLANT EN UN FORESTAL
1-BOMBERS TREBALLANT EN UN FORESTAL

Els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) han extingit aquest estiu 44 incendis forestals, enfront dels 61 registrats en el mateix període de 2018, la qual cosa suposa una reducció del 27%. Durant la campanya estival, els bombers també han intervingut en més de 1.300 incendis de vegetació a les comarques de València.

En els últims tres anys, la inversió en gestió forestal per part de l'àrea de Medi Ambient de la Diputació supera els 4,4 milions d'euros a les comarques valencianes. Amb aquesta quantitat es financen programes i actuacions de conservació, manteniment i aprofitament forestal, així com altres orientades a la prevenció d'incendis forestals.

En paraules de la presidenta del Consorci Provincial de Bombers, Mª Josep Amigó, “els esforços en gestió forestal sostenible i prevenció d'incendis de la Diputació i la Conselleria de Medi Ambient es veuen reflectits en aquesta disminució, en la qual ha pogut repercutir la inversió realitzada en aquest àmbit”. “La coordinació, la planificació territorial i l'aprofitament del territori són clau en la lluita contra els incendis”, ha afegit la vicepresidenta de la Diputació.

El Consorci ha comptat en aquesta campanya amb més de 660 efectius per a lluitar contra el foc. Al costat d'ells, 27 brigades de Bombers Forestals, 56 brigades de prevenció de la Diputació de València i mig centenar d'unitats de vehicles terrestres i mitjans aeris.

Inversió en material

Mª Josep Amigó també ha explicat el continu esforç inversor en material que està fent el Consorci de Bombers de València, incorporant enguany 2 noves Bombes Forestals Pesades (BFP) de cabina simple i 5 Bombes Urbanes Pesades (BUP) 4×4 de reforç en incendis forestals.

Aquestes inversions també han arribat al Lloc de Comandament Avançat (PMA), amb un vehicle que incorpora les últimes tecnologies, com a comunicacions a través de satèl·lit a llocs on la resta no arriben, equip informàtic que assegura connexió i gestió de qualsevol incident sobre el terreny i accés a les bases de dades cartogràfics de recursos, que està en marxa des de l'any passat. Tot això amb una inversió que supera els 3,2 milions d'euros.

Destacats