El Botànic tomba una moció del PP que demanava inspecció d'infraestructures per a evitar aigües fecals en platges

Guardar

pp_corts
pp_corts

Els tres grups del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) han tombat aquest dimecres amb els seus vots una moció del PP, que ha sigut recolzada per Ciutadans i Vox, en la qual demanava un pla d'infraestructures hidràuliques, inversió per a realitzar inspeccions i reparacions, controlar els abocaments il·legals o certificar la legalitat de les dispensadores de clor que es van col·locar per a evitar la presència de bacteris fecals en el litoral de la Comunitat.

La iniciativa, que ha sigut donada suport per PP, Ciutadans i Vox, respon al tancament de platges aquest passat estiu per la presència de bacteris fecals, segons ha explicat la 'popular' Elisa Díaz, que considera que el Consell "no va fer tot el que podia haver fet" i es "va encreuar de braços tirant la culpa a uns altres".

Ha sigut especialment crítica amb les dispensadores de clor col·locades en la desembocadura de diverses séquies en platges de València, i ha mostrat fotografies en les quals es poden veure les pastilles de clor. "Encara sort que a cap xiquet se li va ocórrer agafar-les", ha alertat, incidint també en el mal mediambiental provocat.

El diputat de Cs Eduardo del Pou ha mostrat el seu suport als 'populars' i ha lamentat que el Consell "no inverteix prou" en aquest àmbit, recordant que "la protecció al medi ambient no és un simple eslògan, s'ha d'actuar".

Al seu judici, les cloradores van ser "un pegat tronat i perillós, pastilles abandonades en la riba a l'abast dels xiquets sense cap mena de control" i la consellera del ram, Mireia Mollà, "passarà a la història com a Donya Cloradora". "Ha posat en perill la salut dels nostres xiquets, la imatge de les nostres platges i la bona marxa del nostre sector turístic", ha agregat.

El diputat de Vox José Luis Aguirre ha apuntat a la necessitat d'analitzar "a consciència" aquestes infraestructures i ha atribuït aquests episodis de contaminació de les platges a una "cadena d'errors i negligències" en la xarxa de depuració. "Si no són capaços de gestionar-ho adequadament, retornen les competències", ha resolt.

El socialista Paco Gil ha criticat la "sobreactuació" del PP amb aquesta moció i ha defensat que es va actuar amb "determinació, rapidesa i eficàcia". Segons ha dit, el que es planteja ja està en el punt de mira del Consell "però d'una manera més ambiciosa" i la cloració no és un mecanisme nou i es va realitzar amb el suport tècnic.

Graciela Ferrer (Compromís) ha incidit en aquest últim aspecte i, a més, ha recordat que s'està planificant el tercer pla de sanejament, amb inversions. "S'ha actuat de manera transparent, eficaç i diligent, ací fan demagògia una vegada més amb l'aigua", ha agregat.

La diputada de Unides Podem Beatriu Gascó ha ressaltat que mentre l'oposició actua "de comentarista del passat" el Consell "ja ha posat remei perquè no es repetisca el problema", en el que ha qualificat de "política responsable". També ha subratllat que les cloradores es van col·locar sobre la base de criteris tècnics i ara cal treballar per a no haver d'usar-les més.

Destacats