Carlos Mazón: "El Govern no pot tornar a retallar el transvasament al Segura perquè els embassaments del Tajo tenen aigua suficient"

Afirma que "anem a seguir donant la batalla perquè el transvasament és irrenunciable"

Guardar

240321 PRE Visita trasvase Foto1
240321 PRE Visita trasvase Foto1

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que els nivells dels embassaments d'Entrepeñas i Buendía "garantixen el transvasament Tajo-Segura" i demostren que "tenim aigua suficient i que no és cert que el Tajo es muira, sinó tot el contrari". El cap del Consell ha explicat que els embassaments han adquirit el nivell que marca la Llei pel que "afortunadament el Govern central no pot fer gens".

Així, les últimes pluges en la capçalera del Tajo han augmentat els cabals dels embassaments de Buendía i Entrepeñas, aconseguint els nivells que "garantixen l'aigua, almenys fins a l'estiu, en la zona del Segura". Per al president, este fet acaba en els pròxims mesos amb "el marge de maniobra amb el qual el Govern d'Espanya ens està reduint i escatimant l'aigua".

El màxim representant de l'Executiu valencià ha subratllat que "a Espanya disposem d'aigua suficient per a atendre totes les demandes". En este sentit, ha insistit que "és fonamental que seguim declarant el transvasament irrenunciable" i ha assegurat que "és una batalla que anem a seguir donant perquè tenim la raó i els fets ens ho demostren".

D'esta manera, ha recalcat que "ni un pas arrere amb el transvasament Tajo-Segura" i ha apuntat que seguirem "actuant des del rigor i el respecte per a reclamar l'aigua que necessita i mereix la nostra terra".

Así, el president ha recordat que, al costat de la Regió de Múrcia, "exigim un Pacte Nacional de l'Aigua que garantisca la cohesió i l'equilibri territorial d'Espanya, que estiga basat en la solidaritat interterritorial, en el rigor i l'equitat".

Destacats