L'Albufera rebrà més aigua pel desembalse de Tous després de les fortes pluges de primavera

Guardar

Embarcador de l'Albufera
Embarcador de l'Albufera

La comissió de desembassament del sistema Xúquer ha acordat en sessió extraordinària programar un desembassament tècnic i de caràcter mediambiental des de Tous fins a l'Albufera de València, amb un cabal inicial d'1 m³/s, davant la gran quantitat de volum d'aigua emmagatzemada per les fortes i persistents precipitacions del principi de la primavera.

La previsió del volum estacional a Tous per a finals del present any hidrològic 2021-2022 (1 d'octubre) de 71 hm³, al costat de la bona situació de reserves, obliguen a realitzar desembassaments tècnics des de Tous per a aconseguir aqueix resguard estacional, explica la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ).

Els cabals seran conduïts a través del canal Xúquer-Túria fins al barranc de Picassent i des d'ací cap a l'Albufera. Aquest desembassament es realitzarà de manera coordinada amb els de les altres preses indicades per a garantir el futur emmagatzematge.

Actualment, els embassaments d'Alarcón i Contreras es troben emmagatzemant 930 hm³ entre els dos, soltant únicament el cabal ecològic. Per part seua, Tous registra un important volum emmagatzemat, entorn del 70% de la seua capacitat, capaç d'atendre les demandes de la campanya.

També es constaten importants aportacions al Xúquer, en el tram sota del riu, amb uns valors molt significatius de cabal en incorporar els desembassaments tècnics que en les preses de Bellús (riu Albaida) i Forata (riu Magre).

Es farà l'oportú seguiment i control de les possibles afeccions aigües avall i, en funció de les circumstàncies i de l'evolució de les variables relatives a les simulacions d'escenaris hidrològics i per a l'atenció de les demandes, es podrà revisar el cabal de desembassament.

Destacats