À Punt inaugura el Meteocom, fòrum nacional que promou la lluita contra el canvi climàtic a través dels espais del temps

Amb l'objectiu d'aconseguir un pacte estatal de mitjans de comunicació contra el canvi climàtic, comencen dos dies de conferències i taules de debat.

Guardar

Inauguració del MeteoCom al CaixaForum de València
Inauguració del MeteoCom al CaixaForum de València

Inaugurat el MeteoCom, el Fòrum Nacional de Meteorologia i Canvi Climàtic organitzat per À Punt que busca promoure la lluita contra el canvi climàtic a través dels espais meteorològics. Comencen així dos dies de conferències i taules redones en Caixaforum València en les quals participen els tres principals agents de conscienciació contra el canvi climàtic: científics, divulgadors i els meteoròlegs de totes les televisions generalistes de tota Espanya i autonòmiques de la Forta.

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, ha destacat en la inauguració que se celebre aquest fòrum a la Comunitat Valenciana perquè "els valencians tradicionalment hem estat sempre pendents del temps" i ha subratllat la importància de la comunicació com a peça clau en la conscienciació de la ciutadania".

Per la seua banda, el delegat d'Aemet a la Comunitat Valenciana, Jorge Tamayo, ha explicat que és la primera vegada que s'aconsegueix reunir els tres sectors. L'expert de l'Agència Estatal de Meteorologia apunta que "el clima ha canviat, que no és el mateix de fa 30 anys" i que hi ha fenòmens meteorològics nous que "cal saber com comunicar-los". Per això, ha destacat que espera que el divendres, quan haja acabat el MeteoCom, s'aconseguisca un pacte nacional de mitjans de comunicació que convertisquen els espais del temps en vehicles de sensibilització de la nova realitat climàtica.

Qui ha posat en valor el superpoder que en la comunicació de l'emergència climàtica tenen els professionals de la meteorologia ha sigut Alfred Costa, director general d'À Punt. "La informació meteorològica és una secció rellevant en els espais informatius i davant la nova realitat climàtica es converteix en un servei públic", afig. "És necessari un pacte entre els responsables del temps dels mitjans de comunicació perquè la informació siga de rigor i qualitat perquè volem una ciutadania responsable, sense alimentar l'ansietat climàtica", ha remarcat.

Les dues jornades del MeteoCom, el 17 i 18 de novembre, es podran seguir en directe per streaming a través de la web apuntmedia.es/meteocom.

Arxivat a:

Destacats