València, en alerta groga per vent i risc extrem d'incendi

El risc d'incendi és extrem a l'interior i sud de la província de València

Guardar

Imatge de vent
Imatge de vent

Més de la meitat del país continua este dissabte, dia 24 de febrer, en avís groc, taronja o roig per vent, nevades o fenòmens costaners. Així, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana activa, per al dissabte, l'alerta groga a l'interior de les províncies de València, Alacant i Castelló.

A més, este avís se suma al nivell de preemergència per risc d'incendi forestal que és extrem a l'interior i sud de la província de València, així com en el nord de la província d'Alacant. Així mateix, es manté l'alerta alta a l'interior sud de Castelló, el litoral de València i el sud d'Alacant.

Així, València es prepara per a viure una jornada amb fortes ratxes de vent que serà protagonista al llarg de tot el cap de setmana. De fet, com ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el vent d'oest i nord-oest serà el fenomen meteorològic més destacat del dissabte i diumenge, que podrà ser ocasionalment fort a l'interior.

Quant a les temperatures, els termòmetres a Alacant oscil·laran entre els 9 i 19 graus; entre els 8 i els 17 a Castelló i els 10 i 19 a València capital. Així mateix, d'acord amb les previsions d'Aemet, hi haurà possibles gelades febles a l'interior del terç nord de la Comunitat Valenciana.

La Comunitat Valenciana està vivint el seu hivern més càlid des de 1950. L'Agència Estatal de Meteorologia anuncia, així, que "l'hivern era l'única estació de l'any que encara conservava el rècord en un hivern del segle XX. Fins a enguany, l'hivern més càlid en el nostre territori era el de 1965-1966". Tanmateix, advertixen, "això s'acabarà perquè l'hivern de 2023-2024 superarà en 0,4 al de fa 58 anys.

Finalment, cal destacar que les estacions més càlides en la Comunitat Valenciana – amb les estimacions dels últims dies de febrer – són hivern de 2023-2024; primavera de 2023; estiu de 2022; i tardor de 2022, tots entre 2022 i 2024.

Destacats