València, Castelló i altres set províncies, en avís aquest dimecres per pluges i tempestes

Guardar

lluvia_valencia
lluvia_valencia

Un total de nou províncies estaran aquest dimecres, 29 d'agost, en risc (groc) per pluges, tempestes i ones, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que apunta com a fenòmens significatius la presència de ruixats o tempestes localment fortes a l'interior aquest peninsular i intervals de vent fort en les illes Canàries occidentals.

En concret, les províncies en risc per pluges i tempestes són Osca, Terol, Barcelona, Girona, Castelló i València; en risc per tempestes estaran Conca i Guadalajara, mentre que en risc per ones estarà Tenerife.

Aquest dimecres, s'esperen cels nuvolosos amb precipitacions en l'àrea cantàbrica, amb probabilitat que es donen, de forma més dispersa i ocasional, en l'alt Ebre i zones de Galícia. A l'interior aquest peninsular s'esperen ruixats i tempestes, localment fortes i amb calamarsa a Catalunya, sud d'Aragó i zones pròximes. Tampoc es descarta que, de forma puntual, aconseguisquen intensitat forta a l'interior sud-est. En la resta del país s'esperen cels nuvolosos, amb intervals amb nuvolositat en el nord de Canàries i la nuvolositat evolucionarà en bona part de la resta de la Península.

A més, l'Agència de Meteorologia preveu boires i possibles bancs de boira dispersos en l'àrea cantàbrica, Galícia, i litoral nord-est de la Península.

D'altra banda, les temperatures diürnes aniran en descens en el terç nord i interior sud-est peninsulars i aniran en augment en el litoral de Llevant. El descens de les temperatures diürnes serà notable en el Cantàbric oriental i alt Ebre i en la resta de la Península es veuran pocs canvis.

Finalment, es preveuen vents fluixos en general en la Península i Balears, i vents de component nord en el nord peninsular, de component sud a Balears i de component oest en Alborán i Estret. A més, s'esperen règim d'alisis a Canàries, amb intervals d'intensitat forta en les illes occidentals.

Destacats