Les ciutats de València i Castelló acomiaden el mes d'abril més fred des de 1991

Guardar

Diversos vianants passegen baix de la pluja a València
Diversos vianants passegen baix de la pluja a València

Les ciutats de València i Castelló han viscut el mes d'abril més fred des de 1991, amb una temperatura mitjana, en el cas de l'observatori de la primera d'elles, d'uns 15 graus. Així, la temperatura mitjana ha sigut del voltant d'un grau inferior a la mitjana de referència 1981-2010.

En aquest cas, la major anomalia s'ha registrat en les temperatures màximes (-2,5 °C), mentre que les mínimes han oscil·lat al voltant dels valors normals (-0.2). Segons ha explicat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), això es deu a l'abundant nuvolositat i a l'escassa insolació registrada durant el mes.

Així, quan hi ha molts núvols, l'amplitud tèrmica (diferència entre màximes i mínimes) es redueix, i l'anomalia freda es produeix més pels dies que a les nits.

Abril ha estat marcat per l'escassa insolació. Per exemple, en l'aeroport de València s'han registrat aquest mes 134 hores de sol, pràcticament la meitat de l'habitual. Es tracta del tercer valor més baix de la sèrie, després de 1981 i 2007.

El mes d'abril ha sigut un mes amb nombrosos dies de pluja i, a més, fred. De fet, el mes de març passat ja va ser fred, amb una mitjana mensual 0,5 °C inferior a la mitjana normal, i per segon mes consecutiu, abril també ha sigut fred, provisionalment amb una mitjana 0,7 °C inferior a la mitjana de referència 1981-2010.

A les portes del mes de maig, encara es mantenen com els dies més càlids de l'any el 28 i 29 de gener.

Destacats