La Comunitat Valenciana, en alerta taronja aquest divendres: dràstic descens de temperatures i fortes pluges

Guardar

preemergència per pluges a València
preemergència per pluges a València

La Comunitat Valenciana es troba hui i demà en nivell màxim taronja perquè espera fortes pluges, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que ha apuntat també a un dràstic descens de les temperatures.

En la jornada d'aquest divendres el cel estarà nuvolós o cobert amb precipitacions en la meitat sud del territori. Les pluges seran ocasionalment fortes o molt fortes i aniran acompanyades de tempesta en el litoral.

En la meitat nord de la Comunitat predominarà el cel nuvolós i no es descarten precipitacions disperses, més probables i intenses en zones litorals.

Les temperatures patiran un descens generalitzat que serà notable en les màximes en la meitat sud. Així, la província d'Alacant registrarà una mínima de 17 °C i una màxima de 24; la de Castelló, de 15 i 23; i la de València, de 15 i 20 °C.

Hui també hi haurà vent del nord-est, moderat en el litoral, amb intervals de fort en el litoral d'Alacant, i fluix a l'interior; en el nord de Castelló s'espera vent del nord-oest moderat.

Per a demà, dissabte, s'esperen precipitacions localment fortes o molt fortes en la meitat sud del litoral acompanyades de tempesta al matí i que podran ser localment persistents.

El diumenge hi haurà cel poc nuvolós o buidat amb algun interval de nuvolositat mitjana i alta a la vesprada. Estan previstos bancs de boira o núvols baixos matinals a l'interior de València i Alacant.

Arxivat a:

Destacats