La Comunitat en alerta roja: temperatures de fins a -1º a València ciutat, nevades i precipitacions

Les temperatures de dilluns arribaran als -1º de mínima i 11 de màxima a València ciutat

Guardar

nevadas_comunitat
nevadas_comunitat

La Comunitat Valenciana roman aquest divendres en alerta roja, ja que s'esperen nevades copioses a l'interior i precipitacions generalitzades, que seran més persistents i abundants en el sud de València i nord d'Alacant. Les temperatures de dilluns arribaran als -1º de mínima i 11 de màxima a València ciutat.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha actualitzat el nivell d'avís a vermell per nevades a l'interior de les províncies de València i Alacant, que estarà actiu durant la jornada d'aquest divendres i fins a concloure el dissabte. Les nevades seran copioses a l'interior de Castelló i de València, i que podran afectar punts del litoral castellonenc.

Les precipitacions seran persistents i que podran ser ocasionalment fortes en la meitat nord, amb vent fort en els litorals i les temperatures màximes significativament baixes.

Segons la informació d'Aemet, consultada per Europa Press, el risc per a aquest divendres és extrem, amb una probabilitat d'entre el 40 i el 70 per cent que es produïsca, tant a l'interior nord de València com a l'interior sud una acumulació de neu en 24 hores de 20 centímetres, en cotes d'entre 500 i 600 metres.

A la província de Castelló, en tot l'interior, el risc és el mateix encara que la previsió és que la cota descendisca als 300-400 metres durant el dissabte. Fins a les 12.00 hores del dissabte, a l'interior de la província el risc és groc, amb possibilitat de neu de quatre centímetres de gruix amb una cota d'acumulació més baixa, als 200-300 metres.

Així mateix, es preveu risc groc per fenòmens costaners, amb vent força set i ones que poden aconseguir entre els tres i quatre metres al llarg del litoral valencià.

Segons informa el 112 GVA, la borrasca Filomena continuarà deixant fred, pluja i neu a l'interior de la Comunitat, però aconsella als ciutadans que esperen que amaine el temporal per a anar als llocs nevats perquè pot ser "perillós" intentar accedir a moltes poblacions.

Destacats