Aquest dijous arriba una DANA que deixarà pluges de fins a 40 l/m² a València

Aemet activa l'alerta groga per precipitacions que poden ser fortes a la província de València

Guardar

Dues persones amb un paraigua sota la pluja (Atilla Bingol)
Dues persones amb un paraigua sota la pluja (Atilla Bingol)

La gota freda anunciada des de principi de setmana està a punt d'arribar a la Comunitat Valenciana. Malgrat que durant la jornada d'aquest dimecres s'han registrat precipitacions en alguns punts del territori, sobretot en la zona de l'àrea metropolitana de València, el pitjor s'espera de cara a les pròximes hores.

En aquest sentit, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l'avís groc per tempestes i pluges que podrien ser fortes i acumular fins a 40 litres per metre quadrat. Un avís que s'ha activat a les 18 hores del dimecres i que romandrà actiu, en principi, fins al migdia del divendres.

I diem en principi perquè les previsions indiquen que la DANA es podria allargar durant tot el cap de setmana, podent a afectar els diferents actes que molts municipis de la Comunitat Valenciana acullen per a celebrar el 9 d'Octubre.

La gota freda es desplaçarà de sud a nord, per la qual cosa la província d'Alacant serà la primera zona a començar a notar el canvi de temps.

Alacant està sent la primera província a notar l'augment de la inestabilitat estenent-se les precipitacions amb l'arribada de la nit a la zona de La Safor, ja a la província de València. El dijous es preveu un dia gris marcat per precipitacions intenses. Durant la nit la pluja s'estendrà a tot el territori, acumulant més precipitacions en la costa i en el centre de la província de València, amb pics que podrien acumular entre 40 i 60 litres per metre quadrat en 12 hores.

Els mapes indiquen que les precipitacions remetran al llarg del dijous, reactivant-se el cap de setmana. El dissabte semblen més probables en la zona nord, mentre que el diumenge, Dia de la Comunitat Valenciana, podrien ser més generalitzades i intenses.

Arxivat a:

Destacats