Alerta a València per pluges torrencials davant l'arribada d'una nova DANA

La previsió d'Aemet és que el temporal deixe tempestes, fortes precipitacions i granís a València

Guardar

Una persona camina sota la pluja a València
Una persona camina sota la pluja a València

La Comunitat Valenciana es prepara per a l'arribada d'un nou episodi de DANA. Les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) és que el temporal assotarà l'est peninsular a partir d'aquest dimarts 19 de setembre, i afectarà la zona amb pluges de caràcter torrencial acompanyades de granís i de tempestes. De fet, Aemet ha activat l'alerta groga entre les 15.00 hores i les 00.00 hores d'aquest dimarts per granís i precipitació acumulada de 30 mm en una hora. Es preveu que l'episodi dure unes 24 hores, mantenint-se la inestabilitat durant la primera part de la jornada del dimecres 20 de setembre.

Segons les previsions d'Aemet, la depressió aïllada en nivells alts de l'atmosfera arribarà a València a primera hora de la vesprada, i provocarà un increment de la inestabilitat atmosfèrica que portarà pluges i ruixats tempestuosos que podran ser localment forts i persistents.

Imatge de pluges per la DANA
Imatge de pluges per la DANA

Durant les primeres hores del temporal, les precipitacions afectaran Melilla i el sud-est de la Península, principalment a Andalusia Oriental, la Regió de Múrcia i en el sud de la Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa.

La DANA es desplaçarà dimecres cap a l'est, la qual cosa crearà un entorn favorable per a la formació de tempestes a València i Balears. De fet, les precipitacions seran localment fortes i podran estar acompanyades de granís en el terç oriental peninsular, la façana mediterrània i l'arxipèlag balear.

Les temperatures màximes experimentaran una baixada aquest dimarts, situant-se entorn dels 27°C a València i dels 23°C en zones d'interior com Requena, pujant el dimecres fins els 31°C i els 26°C, respectivament.

A partir de dijous, el pas d'un sistema frontal associat a una borrasca atlàntica deixarà pluges generalitzades en la península, encara que, en aquest cas, seran febles i disperses en l'àrea Mediterrània. El risc de precipitacions cessarà a partir del divendres, ja que s'espera una estabilització de l'oratge durant el cap de setmana, amb menys pluges i un ascens de temperatures.

Destacats