Quan pararà de ploure a València?

Les pluges no cessen a la província de València, i encara queda la meitat del temporal

Guardar

Un home passeja per València en una jornada de pluja
Un home passeja per València en una jornada de pluja

València seguirà sumida en les pluges diversos dies més. No han donat un respir ni en Falles ni ho donaran per al que resta de setmana. De fet, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), ha activat l'alerta groga per als pròxims dies per pluges donada la previsió d'una precipitació acumulada de 60 litres per metre quadrat en tan sols 12 hores que podria aconseguir els 120 en 48 hores en alguns punts de la província de València. Però, Quan pararà de ploure a València?

En la jornada d'ahir, la pluja acumulada durant els últims dies va provocar multitud d'alteracions en el tràfic com per exemple carreteres tallades per a vehicles o cancel·lacions en el servei de Rodalies entre algunes localitats. Barrancs i rius com el Túria van arribar a desbordar-se en alguns punts al seu pas per les localitats valencianes adjacents.

Pluges a València de dimecres a divendres

Lluvias en València de miércoles a viernes
Pluges a València de dimecres a divendres

Per a saber quan pararà de ploure a València i en el conjunt de la província, és necessari comprovar els canvis que puguen succeir-se a les previsions meteorològiques. Aemet preveu per a hui dimecres un cent per cent de probabilitat de precipitacions . A més, la temperatura més baixa serà de 12 graus i la més alta serà de 14 graus.

Pel que fa a la previsió per a demà dijous, el cel continuarà completament cobert sense clars durant tot el dia. La probabilitat de pluges segueix sent del cent per cent i la temperatura més baixa serà de 13 graus i la més alta de 15. Quant al divendres, la previsió recull unes dades molt similars als del dijous, per la qual cosa el temps es mantindrà sense canvis.

Pluges a València durant el cap de setmana

Lluvias en València para el fin de semana
Pluges de dissabte a dilluns a València

Per al cap de setmana la previsió no varia massa, ja que la probabilitat de pluges segueix sent molt alta durant tot el dia, del 95 % el dissabte. A més, serà un dels dies més freds de la setmana a València, amb una temperatura mínima d'11 graus i una màxima de 16 graus.

Finalment, el diumenge serà el dia en el qual les pluges començaran a remetre a la província de València. En la capital, de fet, hi haurà un lleuger descens amb un 75 % de probabilitat de precipitacions. I eixe dia séra el que més fred faça amb una temperatura mínima de 8 graus i la més alta de 15 graus.

Quan pararà de ploure a València

Després de tota aquesta setmana de pluges, el quan pararà de ploure a València i a la província està cada vegada més a prop. El diumenge a la vesprada es retirarà la borrasca que arriba hui per a donar pas a un punt d'inflexió en el qual las pluges podrien remetre definitivament.

No obstant això, la clau està en la posició de les borrasques que estan arribant, que s'estan col·locant a una latitud inferior a la qual normalment ho fan, més al sud. Aquesta possibilitat podria donar lloc a noves pluges que s'estendrien a la resta de la setmana següent, segons els càlculs actuals, ja que la previsió meteorològica és canviant i qualsevol dels dos escenaris podria arribar a succeir.

Per tant, el dilluns serà el dia en el qual pare per primera vegada de ploure a València i la província. S'espera un cel menys tancat del que era característic sense cap tipus d'obertura de clars, però hi haurà un descens de la probabilitat de pluja al 40 %.

 

 

 

Arxivat a: