Cau un llamp al costat de dos cotxes parats en la carretera prop de Xàtiva

Emergències eleva a taronja l'alerta per pluges a l'interior i litoral sud de la província de València

Guardar

Un llamp durant una tempesta (imatge de Gabriel Tovar)
Un llamp durant una tempesta (imatge de Gabriel Tovar)

Les fortes tempestes d'aquest dilluns, 10 d'octubre, han provocat la caiguda d'un llamp al costat de dos cotxes parats en la carretera propera a la localitat de Xàtiva, tal com s'han fet ressò usuaris de xarxes socials, que han pogut captar el moment amb els seus telèfons mòbils.

Aquesta és una de les conseqüències del temporal en la capital de la Costera, però no és l'única. Al voltant de les 18.00 hores, quan s'ha produït l'incident, el consistori ha informat del tancament dels passos inferiors de la ciutat i ha demanat especial precaució al circular per la ciutat i pels polígons industrials per la gran acumulació d'aigua.

Encara que al voltant de les 20.30 hores s'ha anunciat la reobertura de la ronda Nord i del pas inferior al costat del Paquito Coloma, els passos inferiors de Virrei Lluís Despuig i la carretera de Simat romandran tancats durant tota la nit.

Tal ha sigut l'impacte del temporal que a les 18.15 hores el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana ha establit la pre emergència nivell taronja a l'interior sud i litoral sud de la província de València.

Localitats com Énguera, a la Canal de Navarrés, ha aconseguit els 65,6 litres per metre quadrat acumulats, segons les dades facilitades per l'Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET).

La predicció és que aquest dimarts, vespra del 12 d'Octubre, festiu nacional, també estiga marcat per tempestes torrencials, que poden ser localment fortes en la zona del litoral. Quant a les temperatures, s'espera un lleuger augment en les mínimes i un descens en les màximes, que no superaran els 23 °C.

Aquest dimecres també es preveu temps inestable en el litoral, sobretot durant les primeres hores del dia i tendint a decréixer al final del dia. Les temperatures es mantindran sense canvis significatius i s'esperen intervals nuvolosos amb nuvolositat d'evolució diürna a l'interior.

Arxivat a:

Destacats