Canvi brusc en l'oratge a València esta setmana

S'espera un descens de les temperatures de més de 10 °C en alguns observatoris

Guardar

Dues persones abrigades pel fred a València
Dues persones abrigades pel fred a València

La província de València es troba sumida en una inusual onada de calor estival per a esta època de l'any, especialment en les zones de l'interior, on les temperatures han superat els 30 °C des del cap de setmana passat. Este fenomen, que es prolongarà diversos dies més, experimentarà un dràstic canvi cap al final de la setmana, amb una diferència tèrmica de fins a 10 °C.

A partir del dimecres, s'espera una notable disminució en els termòmetres, encara que les zones de l'interior mantindran temperatures més suaus. Per al divendres, la previsió indica que cap observatori a la província de València superarà els 20 °C, la qual cosa representa un canvi de més de 10 °C en comparació amb la setmana anterior.

No obstant això, fins que arribe este descens tèrmic, la calor continuarà sent el protagonista a la regió. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), este dilluns 15 d'abril predominarà un cel poc nuvolós amb intervals de núvols alts, i s'esperen intervals nuvolosos d'evolució diürna a l'interior a partir del migdia. Les temperatures es mantindran sense canvis significatius i el vent serà fluix i variable, amb tendència a este a la vesprada.

El dimarts 16 d'abril, es preveu un cel poc nuvolós i temperatures estables, amb vent fluix i variable en el matí i tendència a este fluix a moderat a la vesprada. A partir del dimecres 17 i el dijous 18 d'abril, respectivament, començarà el descens tèrmic, sent més notable en la meitat sud de la província.

Malgrat la disminució de les temperatures, s'espera que l'estabilitat atmosfèrica continue, amb predomini del sol en el cel. No obstant això, serà necessari tornar a utilitzar roba d'abric per a fer front al canvi de condicions climàtiques.

Destacats