Aemet amplia l'alerta per tempestes a València

L'interior de la província de València seguix en alerta groga per la possibilitat de fortes pluges este dimarts i dimecres

Guardar

Una de les tempestes formades a la ciutat de València
Una de les tempestes formades a la ciutat de València

La província de València continua baix alerta groga a causa del risc de fortes tempestes que afectaran la regió este dimarts i dimecres. Després de tres dies consecutius d'intenses tempestes vespertines, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha informat que la inestabilitat atmosfèrica persistirà, almenys, fins al dijous.

Per a hui s'ha decretat una alerta groga durant tota la jornada a l'interior de la província, finalitzant a les 21.00 hores. S'esperen ruixats localitzats que podrien deixar precipitacions de fins a 20 mm en una hora. Per al dimecres, l'alerta estarà activa entre les 12.00 i les 22.00 hores, amb previsió de ruixats i tempestes que podrien ser localment fortes, especialment a l'interior. Encara que no s'ha emés cap alerta per al dijous, continua havent-hi probabilitats de precipitacions.

Pronòstic

Este dimarts hi haurà cel nuvolós, disminuint a intervals nuvolosos a últimes hores. S'esperen ruixats i tempestes ocasionals, que probablement seran localment fortes a l'interior la segona meitat del dia i no es descarta en punts del litoral a primeres hores. Temperatures en descens. Vent moderat de nord-est en el litoral i fluix amb predomini de la component este en la resta.

El dimecres la previsió indica intervals nuvolosos, augmentant a cel nuvolós la segona meitat del dia. S'esperen ruixats i tempestes, que seran localment fortes i probablement venen acompanyades de graníssol en alguns punts la segona meitat del dia, especialment a l'interior. Temperatures mínimes en lleuger descens i màximes en ascens. Vent fluix variable, amb predomini de la component este en les hores centrals i amb intervals d'intensitat moderada en el litoral.

De cara al dijous s'esperen intervals de núvols baixos al matí i de nuvolositat d'evolució diürna a la vesprada. Possibles precipitacions febles en el terç sud en les hores centrals. Temperatures amb pocs canvis, excepte ascens de les màximes a l'interior nord. Vent fluix variable, tendint a la vesprada a este i sud-est fluix, amb augments ocasionals d'intensitat en el litoral central.

Millora per al cap de setmana

A partir del divendres, s'espera una estabilització de l'oratge i un augment progressiu de les temperatures, la qual cosa augura un cap de setmana més tranquil en termes meteorològics.

La situació climàtica actual a València subratlla la importància d'estar preparats i atents a les actualitzacions meteorològiques. La col·laboració de la ciutadania i l'eficàcia dels servicis d'emergència són fonamentals per a gestionar de manera adequada els desafiaments que presenten estes condicions adverses.

Precaució

Les autoritats recomanen a la població mantindre's informada a través dels canals oficials i seguir les indicacions per a evitar riscos. S'aconsella assegurar objectes que puguen ser arrossegats pel vent i revisar els sistemes de drenatge per a previndre acumulacions d'aigua. En cas de tempestes severes, es recomana evitar desplaçaments innecessaris i romandre en llocs segurs.

L'alerta groga a València per fortes tempestes reflectix una situació d'inestabilitat que, segons les previsions d'Aemet, es prolongarà fins al dijous. Amb les temperatures en descens i la probabilitat de ruixats i tempestes localment fortes, especialment a l'interior, és crucial que els ciutadans prenguen precaucions i seguisquen les recomanacions de les autoritats. A partir del divendres, s'espera una millora en les condicions meteorològiques, la qual cosa permetrà un respir després de diversos dies d'inclemències. Mantindre's informat i actuar amb prudència és essencial per a minimitzar els riscos i garantir la seguretat de tots.

Destacats