AEMET activa l'alerta taronja a València davant l'arribada de calor extrema

S'esperen temperatures per damunt dels 40 °C a l'interior sud de la província de València

Guardar

Una dona s'abanica pel calor en la Comunitat Valenciana
Una dona s'abanica pel calor en la Comunitat Valenciana

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha decretat l'alerta taronja a la província de València davant l'episodi de calor extrema que s'espera que afecte la zona a partir d'este dimecres. Una pujada de les temperatures que deixarà valors per damunt dels 40 °C a les comarques de l'interior sud de la província, sobretot este dijous, quan s'espera que l'onada de calor arribe al seu pic.

Per este motiu, AEMET ha activat una sèrie d'alertes en el territori valencià. Este dimecres entre les 13.00 i les 21.00 hores, l'interior i el litoral sud de València estaran en alerta groga per temperatures superiors als 38 °C.

De cara al dijous, la jornada amb més calor, l'avís groc es mantindrà en el litoral sud i s'ampliarà a l'interior nord. En el cas de l'interior sud, AEMET ha decretat l'alerta taronja, ja que s'espera que els termòmetres es disparen fins a valors superiors als 40 °C.

La previsió meteorològica per a este dimecres marca un predomini de cel buidat, amb intervals matinals de núvols baixos en el litoral. Baixa probabilitat de reducció de la visibilitat per pols en suspensió. Temperatures en ascens. Vent fluix variable, predominant a la vesprada el sud i sud-est.

El dijous hi haurà cel poc nuvolós, amb alguns intervals matinals de núvols baixos en el litoral. Baixa probabilitat de reducció de la visibilitat per pols en suspensió. Temperatures en ascens. Vent variable fluix, predominant a la vesprada el sud i sud-est, amb intervals de moderat en el litoral sud.

De cara al cap de setmana s'espera una estabilització de les temperatures, amb una baixada generalitzada que deixarà valores entorn dels 30 °C, sobretot de cara al dissabte, quan s'espera pluja la primera part de la jornada.

Mesures de precaució davant l'onada de calor

L'AEMET recomana a la població de les comarques afectades prendre mesures preventives per a mitigar els efectes de la calor extrema. Entre estes, s'aconsella evitar l'exposició directa al sol durant les hores centrals del dia, hidratar-se adequadament, utilitzar roba lleugera i de colors clars, i prestar especial atenció a persones majors, xiquets i aquells amb condicions de salut preexistents.

En particular, es fa una crida als agricultors i treballadors que realitzen activitats a l'aire lliure perquè prenguen precaucions addicionals i ajusten els seus horaris de treball per a evitar els moments de major intensitat tèrmica.

L'onada de calor també afectarà la vida diària dels habitants d'estes comarques. Es recomana evitar activitats físiques intenses durant les hores de major calor i utilitzar ventiladors o sistemes d'aire condicionat per a mantindre els interiors frescos. En les llars sense aire condicionat, es poden utilitzar mètodes com a dutxes fredes o draps humits per a refrescar-se.

Amb l'activació de l'alerta groga, l'AEMET busca previndre els efectes adversos d'esta onada de calor en la Comunitat Valenciana. La col·laboració de la població a seguir les recomanacions i mesures de precaució serà fonamental per a minimitzar l'impacte d'este esdeveniment meteorològic extrem. Les autoritats continuen monitorant la situació i proporcionaran actualitzacions a mesura que evolucione l'onada de calor.

Destacats