Wuhan mostra demà el seu model de ciutat esponja en Les Naus

El professor Xiang Zhang de la Universitat de Wuhan (Xina) ofereix demà a les 11 hores una conferència magistral en el centre d'innovació

Guardar

Centre d'innovació Las Naves
Centre d'innovació Las Naves

El centre d'innovació Les Naus oferirà demà una xarrada magistral del professor de la Universitat de Wuhan (Xina), Xiang Zhang que participarà online en la jornada «Ciutats Sostenibles: Les Solucions Basades en la Naturalesa per a afrontar els reptes de la ciutat de València. Aprenent de la ciutat esponja de Wuhan».

Zhang intervindrà en aquesta trobada per a parlar sobre les ciutats esponja, un projecte de naturalización i permeabilización que s'executa mitjançant Solucions Basades en la Naturalesa (SBN), les quals impacten positivament en les urbs i provoquen beneficis climàtics i socials. El professor xinés també explicarà les directrius i lliçons a tindre en compte respecte el planejament, disseny i finançament d'aquestes SBN que milloren el nostre entorn, la biodiversitat i són, a més, una eina per a adaptar-nos al canvi climàtic.

GrowGreen, Avalua·lab i transferència d'experiències

Aquesta xarrada ha sigut organitzada en el marc del projecte europeu GrowGreen, del com forma part Les Naus i que ha estat desenvolupant en els últims cinc anys acciones pilots de SBN en el barri de Benicalap. A més, des del centre d'innovació es treballa de manera intensa per a buscar altres experiències ja provades en unes altres països i regions, que puguen ser transferides en tant que ens ajuden a resoldre els reptes de la ciutat de València, especialment aquelles que s'alineen amb la Missió Climàtica que vol convertir la nostra ciutat en climàticament neutra en 2030.

Taula redona amb perspectiva local

Seguida a la conferència, se celebrarà una taula redona de diferents experts/es locals en la matèria, sota el títol "Oportunitats i reptes: Les Solucions Basades en la Naturalesa des de la perspectiva de la ciutat de València»", on es donarà una visió multidisciplinària i es parlarà de les estratègies urbanes de SBN. En aquesta taula participaran Gema Alcanyís (Imedes), Ignacio Doménech (IIAMA), Sara Perales (GreenBlue Management SL) i Débora Domingo (Universitat Politècnica de València).

Missions València 2030

El centre d'innovació Les Naus i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de gobernanza/gobernanza de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de gobernanza/gobernanza conjumina a tot l'ecosistema d'innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

Destacats