El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha subratllat la voluntat de la Generalitat de treballar per a "posicionar a la Comunitat Valenciana com hub de la innovació sostenible i de triple impacte a Europa, impulsant i consolidant empreses que lideren la transformació del nostre model productiu i milloren el territori i la vida de totes les persones". Climent ha inaugurat aquest matí, en el centre d'innovació Les Naus, la Fira LLAMP 3i, un dels esdeveniments centrals del programa d'acceleració avançada d'empreses amb triple impacte promogut per la Direcció general d'Emprendimiento i Cooperativisme de la Conselleria.
Rafa Climent ha estat acompanyat per Teresa García, directora general d'Emprendimiento i Cooperativisme, Carlos Galiana, regidor delegat d'Innovació i Gestió del Coneixement de l'Ajuntament de València, Marta Chillarón, directora de les Naus, i Mauro Xesteira, manager de l'acceleradora pública Col·lab, entitat que ha organitzat la Fira LLAMP 3i.
La Fira LLAMP 3i se celebra aquest dimarts, 18 d'octubre, fins a les 20 hores, en Les Naus (C/Joan Verdeguer, núm.16, València). Està oberta a la participació d'emprenedors, professionals, empreses, inversors, organitzacions, representants institucionals i qualsevol persona interessada en el món de l'emprendimiento amb impacte positiu.
Aquesta trobada compta amb la participació directa de 25 de les 54 iniciatives emprenedores que estan sent accelerades en l'edició de 2022 del programa LLAMP 3i. Les startups estan donant a conéixer les seues propostes i solucions, com han evolucionat i com generen un triple impacte positiu (social, econòmic i mediambiental), a través dels seus stands propis, dels dos Demo Day (un al matí i un altre a la vesprada) i dels diferents espais i activitats de networking previstos en el marc de la fira.
"L'Ajuntament de València entén la innovació com un viatge col·lectiu, amb implicació de tots els agents, com demostra aquesta trobada que celebrem hui en Les Naus, i tal com recull la nostra estratègia d'innovació urbana, Missions València 2030. Actualment, la ciutat està bolcada en la seua primera missió d'innovació, la Climàtica, treballant en reptes les solucions dels quals es traduiran en la millora de l'entorn, de la vida de les persones i en la dinamització i creació d'ocupació sostenible", va destacar Carlos Galiana en l'obertura de la primera sessió de Demo Day de la Fira LLAMP 3i.
Solucions innovadores i sostenibles
En aquest primer Demo Day, celebrat aquest matí, han exposat les seues solucions tretze startups: Valua Arts & Crafts; Véolo; Vida Vertical Castelló; Wenrol Càrrec Scooter; BeBambú; Beebike; Clotsy Brand; Ressò Slowers Shoes; Laüd Recycled; Ginevítex; Gregal Ecodesign; Hydronik, i IHD Modular 2030.
Les presentacions de les startups participants, es completaran a la vesprada, entre les 17.30 i les 19.30 hores, amb les intervencions de Jibu H2O; La Llum Cooperativa Creativa; FreeShakes; Loobo; Mendel Brain; Proteus Innovation; Scarabat - El Poble del Port, Coop. V.; Somnia Serveis Psicoeducatius; Sóc ISO Digital, i The Loop From Waste To Value.
Les startups que seran reconegudes pel seu desenvolupament en aquesta edició de LLAMP 3i s'anunciaran en el pròxim 3 de novembre, en un esdeveniment organitzat per CEEI València.
El jurat que està valorant les solucions presentades per les startups està integrat per Isidre March, professor d'Emprendimiento i Gestió de la Innovació de la Universitat de València, Enrique García, director general de Grup Educatiu Florida, Juan Antonio Sanchis, director de la Delegació de Comunitat Valenciana i Balears de Triodos Bank, i Ángel Buigues, BStartup Advisor de Banc Sabadell.
A més, estan presents en la Fira LLAMP 3i representants de les nou entitats de l'ecosistema emprenedor que, al costat de Col·lab treballen en la implementació i el desenvolupament del programa LLAMP 3i en 2022: els CEEIs de València, Castelló i Elx; Fevecta; Avaesen; Fundació Novaterra; Fundesem; Social Nest i Bioval.
Missions València 2030
El centre d'innovació Les Naus i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de gobernanza de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de gobernanza conjumina a tot l'ecosistema d'innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, un país o tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.
Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, València ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat en la missió "ciutats intel·ligents i climàticament neutres".