Les quinze startups de la setena edició del Col·lab proposen solucions per a una ciutat sostenible i saludable

Els projectes seleccionats proposen solucions a diferents reptes contemplats en l'estratègia Missions València 2030

Guardar

Participants de la setena edició de Col·lab
Participants de la setena edició de Col·lab

La setena edició dels programes de Col·lab, l'acceleradora pública d'empreses emprenedores d'innovació amb triple impacte -social, mediambiental i econòmic-, s'ha engegat amb quinze projectes, centrats en l'aportació de solucions a diferents reptes del marc estratègic d'innovació urbana Missions València 2030. Els emprenedors treballaran els pròxims sis mesos juntament amb els professionals i mentors de l'acceleradora, amb el suport de tot l'equip i serveis del centre d'innovació Les Naus de l'Ajuntament de València.

En concret, les startups seleccionades treballen en el desenvolupament de solucions per a afrontar alguns dels grans reptes i preocupacions de la ciutadania, des de la descarbonización, fins al consum de productes de proximitat i sostenible, l'alimentació saludable, l'accessibilitat per a totes les persones en les ciutats, la inclusió laboral, l'educació i conscienciació mediambiental i la cura de persones depenents, entre unes altres.

Els participants en la setena edició de Col·lab compten amb espai de treball en el co-working de l'acceleradora i rebran mentorización en deu àmbits de gestió empresarial, sostenibilitat i innovació: model de negoci (lligen startup), oratòria, màrqueting i vendes, responsabilitat social, metodologies de treball àgils, tecnologia, viabilitat i finançament, gestió d'equips, negociació i lideratge, estratègia i assessorament legal.

A més, els equips es recolzen entre sí a través de sessions grupales en les quals es treballa en un ambient de co-creació i podran participar en diferents accions i esdeveniments, com a jornades i trobades de networking i amb potencials inversors. Els millors projectes de cada edició reben una aportació econòmica. Els programes no tenen cost per als equips i so
'equity free' (no han de cedir part de la seua capital social).

Programes

Col·lab compta amb tres programes, en funció del grau de desenvolupament dels projectes: Pre-Acceleració (iniciatives que busquen la validació i reforç del seu model de negoci); Acceleració (han validat el seu model de negoci i han iniciat la comercialització o estan a punt de fer-ho), i Scale-Up (en procés de consolidació de l'equip i creixement del model de negoci i vendes). En concret, en aquesta nova edició, es treballarà amb cinc startups en Pre-acceleració, cinc en Acceleració i cinc en Scale-Up.

Les startups del programa de Pre-acceleració són Hortbio Market, Cache croche complements, Lucy Veg, Re-brollar, Redonution. Mentre que les iniciatives del programa d'Acceleració són: Super Avis en el Món (SAM), Umibots Robotic Solutions, Avalatea, Medisoa Consultoria Ambiental Jurídic Tècnica, Biogradables. Así, aquestes són les Startups del programa de Scale Up: Voramar Fanplastic, Integrazafat@s Agència Inclusiva, Moderada, Isibenestar i Reusa'm.

Missions València 2030

El centre d'innovació Les Naus i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de gobernanza de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de gobernanza conjumina a tot l'ecosistema d'innovació, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Gràcies a Missions València 2030 València s'ha situat a l'avantguarda europea de la innovació orientada a missions, havent sigut reconeguda per la Comissió Europea com una de les sis ciutats europees més innovadores en 2020 i aspirant a Capital Europea de la Innovació.

Arxivat a:

Destacats