Las Naves llança un taller de cocreació i prototipat de mobiliari en codi obert

Guardar

MAKEA
MAKEA

El centre d'innovació Las Naves ha organitzat un taller gratuït de cocreació i prototipat de mobiliari en codi obert dirigit a tota la ciutadania que tindrà lloc entre el 12 i 16 de desembre.

El taller, de 25 hores de duració, serà coordinat per Makea la teua vida, una entitat sense ànim de lucre de caràcter social i educatiu, que treballa en el territori que existeix entre els mons del Disseny i l'Ecologia.

Davant la imminent inauguració de l'edifici de La Farinera, el centre d'innovació Las Naves proposa que el mobiliari amb el qual s'equiparà l'espai assignat a Ciuta·lab, seguint la filosofia del mateix laboratori, siga pensat de manera col·laborativa en un taller de cocreació i prototipat obert a la participació de la ciutadania.

Durant aquest taller, per al qual no fa falta disposar de coneixements previs, es dissenyaran elements de mobiliari -dissenys en codi obert que es compartiran públicament perquè qualsevol institució o persona interessada, puga fer ús d'ells- i es prototipara‌n fent ús d'eines convencionals i de fabricació digital.

El taller tindrà cinc sessions en la setmana del 12 al 16 de desembre: el dilluns 12 i dimarts en horari de 16 a 20 h; i dimecres 14, dijous 15 i divendres 16 en horari de 9 a 14:30 h.

La cocreació del mobiliari de Ciuta·lab

Las Naves va presentar el novembre de 2021 Ciuta·lab, el seu laboratori ciutadà orientat a Missions València 2030. Un espai en el qual la ciutadania puga ajuntar-se a pensar els reptes que té la ciutat, i a buscar de manera col·laborativa solucions per a enfrontar-los.

La primera convocatòria de Tallers de Producció Col·laborativa llançada des de Ciuta·lab va tindre lloc entre els mesos d'abril i juny de 2022, i a l'espera de la inauguració de l'edifici de La Farinera, on té prevista la seua ubicació el laboratori ciutadà, aquestes activitats es van dur a terme en un espai provisional en Las Naves.

Missions València 2030

El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

Arxivat a:

Destacats