Las Naves inaugura l'exposició "Sobre los aires, aguas y lugares" per conscienciar amb fotografies sobre l'emergència climàtica

Guardar

Las Naves
Las Naves

"Sobre los aires, aguas y lugares" és una exposició fotogràfica comissariada per Jorge Alamar que, per primera vegada, mostra l'obra de Mati Martí, Mario Zamora i Selen Botto, residents a València. Els seus treballs deixen entreveure el seu compromís personal i els seus processos creatius, estretament lligats a l'acció de l'ésser humà sobre el medi ambient.

El títol de l'exposició està basat en un dels tractats més famosos del metge grec Hipòcrates, que a principis del segle IV a.C ja parlava de com les alteracions climàtiques tenien un efecte directe en la salut de les persones.

Hipòcrates va ser el primer a descriure i identificar moltes malalties, i de classificar-les segons si eren agudes, cròniques, endèmiques o epidèmiques. Va desenvolupar protocols de conducta mèdica en què prescrivia higiene personal estricta i va dissenyar mètodes d'observació i de diagnòstic.

Així, l'exposició "Sobre los aires, aguas y lugares" que es podrà visitar a Las Naves amb entrada lliure fins al 21 d'abril, pretén despertar la visió crítica en temps d'emergència climàtica a través de l'art de la fotografia. Una fotografia activista que vol contribuir a la mirada conscient i actualitzada sobre la crisi climàtica i els seus efectes.

L'exposició "Sobre los aires, aguas y lugares" està impulsada per Las Naves com a part de la seua programació d'indústries creatives i culturals en el seu objectiu de promoure la comunitat creativa i innovadora de la ciutat de València.

Sobre els artistes: Mati Martí, Mario Zamora i Selen Botto

Mati Martí és artista visual i dissenyadora; utilitza la fotografia com a document per a donar testimoni de processos, accions i intervencions lligades al territori i a la memòria, especialment en l'entorn urbà de València.

Mario Zamora és fotògraf i creador audiovisual; combina imatge documental, vídeo i performance.

Selen Botto és fotògrafa, autora, entre d'altres, del projecte Do you sea? amb fotografies de residus plàstics al mar.

L'exposició "Sobre los aires, aguas y lugares" de Mati Martí, Mario Zamora i Selen Botto, comissariada per Jorge Alamar, es podrà visitar a Las Naves, el centre d'innovació de l'Ajuntament de València, amb entrada lliure, fins al 21 d'abril.

La Missió Climàtica dins la Capital Verda Europea 2024

El compromís d'impulsar la creativitat i la innovació, i de promoure l'atracció de talent, forma part dels objectius marcats dins de Missions València 2030 per una ciutat creativa i emprenedora.

Actualment València treballa en la Missió Climàtica 2030, la primera missió de l'estratègia d'innovació Missions València 2030, que es proposa convertir València en ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió "ciutats intel·ligents i climàticament neutres".

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i la recuperació de l'espai públic, i l'alimentació saludable.

Arxivat a:

Destacats