Las Naves i la Conselleria de Participació llancen la II edició del projecte pilot educatiu POLIS contra la desafecció política

Guardar

Imatge del projecte pilot educatiu POLIS
Imatge del projecte pilot educatiu POLIS

El programa escolar POLIS, impulsat pel Laboratori d'Anàlisis i Avaluació de Polítiques Públiques Avalua·Lab de Las Naves i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, s'ha posat en marxa hui per segon any consecutiu. Dos centres de secundària de la Comunitat Valenciana seran el laboratori d'aquesta iniciativa pilot: l'IES Joanot Martorell de València i La Florida de Catarroja.

Aquest projecte pioner i innovador, busca combatre la desafecció política entre la població més jove. "POLIS pretén donar a l'alumnat eines fonamentals per a tenir sentit crític, per analitzar la realitat i poder valorar que les polítiques públiques són fonamentals per millorar la vida de les persones", afirma el regidor d'Innovació i Gestió de Coneixement de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana.

Durant tres o quatre sessions l'alumnat d'aquests centres aprén, amb recursos audiovisuals didàctics ideats exprofés, conceptes bàsics sobre què és la política i les polítiques públiques. A més escullen una política pública per iniciar un treball d'investigació i analitzar-la de manera crítica en l'aula, emprant l'ús de les dades obertes. Personal de l'Observatori de Dades Obertes de la Generalitat Valenciana i de la Càtedra de Dades de l'Ajuntament de València participen en aquestes sessions per ajudar-los en l'ús de les dades obertes disponibles en organismes oficials i públics.

Andrés Gomis, Director General de Transparència, assenyala que POLIS "és un projecte innovador que promou els valors de govern obert, ja que en ell l'alumnat es familiaritza amb la transparència i l'ús de les dades obertes per a avaluar críticament la realitat que ens envolta i fer possible així la participació informada. És important sensibilitzar en la cultura de la transparència i el govern obert en la societat".

La Missió Climàtica per una ciutat sostenible

Entre les temàtiques que poden treballar l'alumnat de POLIS, també es troben qüestions que tenen a veure amb les polítiques mediambientals.

Actualment València treballa en la Missió Climàtica 2030, la primera missió de l'estratègia d'innovació Missions València 2030, que es proposa convertir València en ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió "ciutats intel·ligents i climàticament neutres".

Tot, per una ciutat sostenible, que aposte per la reducció de residus i emissions i per impulsar les energies renovables i el consum responsable i local.

Arxivat a:

Destacats