Més de 100 docents de la Comunitat Valenciana reflexionen sobre emergència climàtica en Las Naves

Guardar

Las Naves
Las Naves

El centre d'innovació Las Naves, de l'Ajuntament de València, acollirà dissabte que ve 5 de novembre Vincle Educatiu, una trobada entre més de 100 professors i professores de la Comunitat Valenciana per a reflexionar i actuar sobre la situació d'emergència climàtica des de les aules, a partir de metodologies i projectes educatius innovadors.

Alineats amb l'estratègia d'innovació Missions València 2030 per a aconseguir una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora, i amb la Missió Climàtica posada en marxa a la ciutat, aquest esdeveniment té com a objectiu que el sistema educatiu actue i integre en els últims nivells de concreció la problemàtica de l'emergència climàtica per a així fer passos des de les bases de la societat.

Per a això l'esdeveniment comptarà amb persones expertes molt rellevants a nivell estatal que ajudaran a contextualitzar, per a posteriorment treballar en equips diferents dissenys pedagògics innovadors per a desenvolupar a les aules. Per tant, aquest VINCLE educatiu pretén connectar professorat, crear i oferir idees, propostes i projectes innovadors concrets amb la finalitat que la problemàtica de l'emergència climàtica arribe als últims nivells de concreció de la labor educativa.

El regidor d'Innovació i Gestió del Coneixement de l'Ajuntament de València, ha expressat la seua "alegria al fet que les reflexions i accions per a aconseguir la nostra Missió Climàtica no queden en l'àmbit del sector públic i privat, i fins i tot de l'Acadèmia entesa com a Universitat i centres d'investigació. També els centres escolars tenen molt a aportar, ja que els xiquets i xiquetes són els que juguen un paper molt important per a la seua consecució. Ells són els futurs professionals, la ciutadania que en el futur prendrà les decisions que definiran com serà la València del 2030, 40 i 50. De la seua formació i educació, i com es tracta l'emergència climàtica a les aules, dependrà el nostre futur".

Al llarg de la jornada hi haurà moltes activitats, tallers i ponències de Charo Morán, llicenciada en Ciències Biològiques, amb una trajectòria laboral enfocada cap a l'ecologia, la gestió ambiental, l'educació ecològica i la formació de llarg recorregut; Juan Bordera, diplomat en Nucine en 2008 en l'especialitat de guió, i Màster en direcció i producció cinematogràfica en 2018 per l'Escola Europea. Activista en moviments ecosocials i pel decreixement des de fa més d'una dècada; i Andreu Escrivà, llicenciat en Ciències Ambientals, Màster en Conservació d'Ecosistemes i Doctor en Biodiversitat. Actualment i des de 2021 és membre del Grup d'Expertes i Experts per l'Emergència Climàtica de Barcelona.

Missions València 2030

El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

Arxivat a:

Destacats