Lucy Veg, l'App per a saber a l'instant si un producte conté ingredients animals

L'eina permet estalviar temps i millorar l'experiència de compra de les persones veganas, en facilitar informació concorde a les seues necessitats

Guardar

Martins, creador i promotor de l'aplicació mòvil Lucy Veg
Martins, creador i promotor de l'aplicació mòvil Lucy Veg

Lucy Veg és una App mòbil col·laborativa que permet escanejar el codi de barres d'aliments i cosmètics, saber a l'instant si el producte conté algun ingredient d'origen animal, veure alternatives vàlides i aplicar filtres en la cerca.

La startup forma part de les iniciatives emprenedores que participen en els programes d'acceleració de la setena edició de Col·lab, en el centre d'innovació Les Naus, de l'Ajuntament de València.

L'eina va sorgir de la pròpia experiència de Martins, el seu creador i promotor. En la seua transició cap al veganismo, en comprar aliments, tenia dificultats per a trobar informació sobre si un producte era apte per a una dieta vegana. "Igual que a molta gent, ens agrada la varietat i provar productes nous. En fer la compra en el supermercat, em vaig adonar que no és una tasca fàcil triar els que s'adapten al nostre estil de vida", explica el fundador de Lucy Veg. "La tasca es complica encara més, si, com en el cas de la meua dona, tens alguna al·lèrgia o intolerància a algun ingredient. Prompte em vaig adonar que més persones compartien el mateix problema", afig.

Per a oferir una solució a aquesta situació, l'App facilita en el moment la informació per a fer una compra informada i d'acord amb els seus valors, preferències i necessitats. Una gran base de dades en el mòbil, personalitzada, que permet estalviar temps i millorar l'experiència de compra. "Sabia que havia d'haver una forma més ràpida i còmoda de fer-ho. Volia que la gent vegana poguera comprar els productes que vulguen amb la mateixa facilitat que les altres persones", afirma Martins.

Ara, el treball de la startup se centra en la creació de la primera versió de l'APP per a realitzar validacions, así com a reforçar la seua presència en xarxes socials. "Lucy Veg ha evolucionat molt. Després d'haver treballat en el projecte des de casa durant molts mesos, entrar en Col·lab permet donar-li un impuls", explica l'empresari. Martins destaca que, de la mateixa manera que Col·lab, la startup també busca un triple impacte positiu: social, mediambiental i econòmic. "Em sent envoltat de gent que comparteix els mateixos valors que jo", apunta l'emprenedor.

Missions València 2030

El centre d'innovació Les Naus i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de gobernanza de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de gobernanza conjumina a tot l'ecosistema d'innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

Arxivat a:

Destacats