Las Naves, premi als Millors Governs Locals Innovadors 2020 de la FEMP

El regidor Carlos Galiana ha recollit el guardó aquest matí en la seu de la FEMP a Madrid

Guardar

Carlos Galiana rebent el Premi FEMP
Carlos Galiana rebent el Premi FEMP

L'Ajuntament de València ha rebut este matí, junt amb els ajuntaments de Castelló i Riba-roja de Túria, els Premis als Millors Governs Locals Innovadors 2020. El guardó ha recaigut en el centre d'innovació Las Naves de l'Ajuntament de València, que ha rebut el premi InnovaGLoc de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, FEMP, pel treball que realitza amb les diferents hèlices de la innovació: sector públic, privat, l'acadèmia i els seus centres d'investigació, així com amb la societat civil.

Els premis als millors Governs Locals Innovadors, InnovaGLoc 2020, han sigut convocats des de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana de la FEMP. El regidor d'Innovació i Gestió del Coneixement de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha recollit el premi en la seu de la FEMP, i ha destacat el paper de Las Naves, que "com a impulsora de l'estratègia d'innovació Missions València 2030, ha fet un gran esforç per a sumar tot el talent i la creativitat de l'ecosistema innovador". "És una tasca que no exclou ningú –ha afegit el regidor- perquè les missions d'una ciutat s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, sectors i fonts de coneixement. Som conscients que només des de l'esforç públic no serem capaços d'aconseguir la transformació desitjada i és així com han sumat a tots els sectors".

Els guardons suposen un reconeixement al talent i al treball que han desenvolupat quatre ajuntaments espanyols en matèria d'innovació: premis a València (amb el centre d'innovació Les Naus), Castelló i Riba-roja de Túria; i Sant Feliu de Llobregat, esment especial. En el mateix acte s'ha presentat la web de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana que naix com una nova eina de treball col·laboratiu: www.redtransparenciayparticipacion.es

Missions València 2030

El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Este model de governança conjumina tot l'ecosistema d'innovació, des de la premissa que les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

"Gràcies a Missions València 2030, la nostra ciutat s'ha situat a l'avantguarda europea de la innovació orientada a missions, i ha sigut reconeguda per la Comissió Europea com una de les sis ciutats europees més innovadores en 2020 i aspirant a Capital Europea de la Innovació", ha recordat el regidor Carlos Galiana.

El president de la Xarxa i alcalde d'Elx, Carlos González Serna, ha ressaltat "l'avanç cap a la recuperació de la normalitat, després d'un període complex en el qual els ajuntaments han sigut una peça rellevant en el complex engranatge que s'ha posat en funcionament contra la pandèmia".

Destacats