Dénia, L'Alfàs del Pi, Riba-roja de Túria, Ontinyent, Vila-real i Onda presentaran les seues missions d'innovació en Las Naves

Guardar

Municipis Innovadors Tavernes de la Valldigna (1)
Municipis Innovadors Tavernes de la Valldigna (1)

L'acte de cloenda del Programa Municipis Innovadors, impulsat per Las Naves i la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, celebrarà el pròxim 25 d'octubre a les 10:00 h, el final del procés de desenvolupament i desplegament de les estratègies i missions de les dotze ciutats innovadores que han participat amb l'objectiu de millorar la vida de les persones.

En primer lloc, participaran les ciutats d'enguany, Gata de Gorgos, Elx, Orpesa, Vinaròs, Tavernes de la Valldigna i Algemesí, que presentaran les seues estratègies municipals d'innovació orientades a Missions. D'altra banda, els municipis de 2021, Riba-roja de Túria, Ontinyent, Vila-real, Onda, Dénia i L'Alfàs del Pi, presentaran breument les missions escollides i els primers passos per desplegar-les.

A la cloenda assistiran els representants de les 12 ciutats de la quíntuple hèlice del municipi: societat civil, sector privat, sector públic, Acadèmia i mitjans de comunicació i tots els participants del Programa Municipis Innovadors que han treballat les estratègies i les missions innovadores de cadascun dels municipis.

Municipis Innovadors forma part del Programa Territoris Innovadors de la Generalitat Valenciana i té per objectiu acompanyar a les ciutats en l'estratègia per a identificar i preparar el posterior desenvolupament de missions innovadores, ajudant-los a posicionar-se com a ens punters en el camp de la innovació i, per tant, i especialment, a triar models de ciutat que milloren la vida de les persones.

Amb aquest objectiu els municipis han identificat els reptes urbans mitjançant diagnòstics participatius, han definit els models de ciutat i les àrees de rellevància de cada municipi i han elaborat un marc estratègic i un catàleg de missions durant els quatre tallers celebrats en Las Naves.

Els municipis participants de les dues edicions han rebut formació, assessorament, desenvolupament de materials i acompanyament en el desplegament d'accions sobre les missions que han triat a través de processos participatius en cadascuna de les ciutats innovadores.

L'acte es podrà seguir per streaming pel canal de YouTube de Las Naves i en presencial amb registre previ a l'esdeveniment de clausura en el següent enllaç.

Missions València 2030

El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Gestió del Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres» i ha sigut seleccionada com a semifinalista en els iCapital Awards 2022, que reconeixen cada any a una ciutat europea com a Capital Europea de la Innovació.

Arxivat a:

Destacats