La creativitat dels artistes fallers de Valua conquesta a les grans empreses del luxe, la restauració i el turisme

Guardar

Valua. Río Tinto
Valua. Río Tinto

Grans empreses de productes de luxe, restauració i turisme confien en Valua per a integrar la creativitat de les i els artistes fallers en els seus projectes de decoració, tematització i dinamització d'espais. L'startup ha desenvolupat ja projectes amb marques de referència, com Chanel i el grup d'hostaleria Salvaje, i ha sigut l'encarregada de donar vida als elements de la primera fase de 'Riu Negre, Mart en la Terra', el primer parc temàtic del món sobre Mart.

"A ells se sumaran encàrrecs de gran envergadura i projecció que ja tenim tancats de cara a final d'enguany i 2023, que suposen l'enlairament definitiu d'aquesta línia de diversificació per als artesans fallers", subratlla Xavi Serra, CEO de l'empresa, que forma part de les startups accelerades en Col·lab, en el centre d'innovació Las Naves.

Serra detalla que una de les claus del creixement en aquesta línia d'activitat és el servei integral de Valua. "Assessorem i acompanyem als clients durant tot el procés creatiu, adaptant-nos a les necessitats concretes de cada client. Tenim l'avantatge que som molt versàtils i les nostres creacions poden convertir decoracions senzilles en virals i ser un reclam potent per a empreses que busquen visibilitzar els seus espais i els seus negocis", apunta.

Entre els projectes desenvolupats en els últims mesos, destaquen els elements de decoració temàtica d'Arrogant, el restaurant italià que ha obert a Madrid el Grupo Salvaje enguany -amb la construcció de cavallets de carrusel amb moviment i de les màscares venecianes que decoren totes les seues parets-, o l'enorme dutxa amb mà de mico, els sofàs de rinoceront i la zebra que poblen el nou beach club de la cadena en Puerto Banús (Marbella).

En el cas de Chanel, Valua va participar la decoració del seu congrés anual, celebrat a l'Hotel Àsia Gardens, amb una rèplica d'una de les famoses bosses de la marca, situat en l'escenari.

Per al parc temàtic de Mart en Riu Negre, els artistes de Valua han creat una nau espacial de cinc metres d'alt, una rèplica del vehicle Rover Curiosity i un astronauta a escala real. Els elements realitzats per Valua tenen un gran impacte visual.

Referent en innovació creativa

Valua va nàixer en 2020 amb l'objectiu de posar en valor i desestacionalizar l'ofici d'artista faller, obrint vies alternatives de negoci i la seua internacionalització. Les seues creacions viatgen ja per tot el món i, a més dels tradicionals ninots fallers -creats a través de Regala Un Ninot-, estan consolidant la seua activitat en àmbits com a escenografia en espectacles o integració de sistemes de control d'aforament amb elements personalitzats.

"Participar en els programes d'acceleració de Col·lab ha suposat un abans i un després per a Valua. Quan arribem, a penes teníem coneixement en matèria de creació i gestió d'empreses. Un any i mig després, ja som una empresa consolidada i en creixement, a nivell nacional i internacional, enfocant tots els nostres projectes des de la generació d'impactes positius en les persones i l'entorn", subratlla l'emprenedor.

En els últims mesos, s'han executat projectes emblemàtics, com el megàfon símbol del Festival Kufa's Urban Art de Luxemburg; mòbils gegants amb missatges de la Campanya del Dia Contra la Violència de Gènere, per a organismes com l'IVAJ i l'Ajuntament de Catarroja; elements decoratius per a exposicions en el Centre del Carme Cultura Contemporània, o un ninot del pilot Valentino Rossi, que se li va entregar en la seua última carrera com a professional, en el Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana. A més, la seua mascota, Runi, ha sigut present en les maratons de València.

Missions València 2030

El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió "ciutats intel·ligents i climàticament neutres".

Arxivat a:

Destacats