Benicalap posa demà el punt i final al projecte GrowGreen amb la celebració d'un berenar popular

Guardar

Bosquet GrowGreen Benicalap
Bosquet GrowGreen Benicalap

El projecte europeu GrowGreen, emmarcat en el programa H2020, es tanca demà amb una festa popular a les 18:30 h en la plaça Regino Mas. Aquesta iniciativa europea que promou Solucions Basades en la Naturalesa (SBN), s'ha anat desenvolupant durant els últims cinc anys en el barri de Benicalap i ha executat accions pilot que volen fer front als reptes climàtics com són: un jardí vertical, situat en el CEI Ciutat Artista Faller; un bosquet sostenible de més de 5.000 metres quadrats; un corredor verd blau que connecta amb el Parc de Benicalap o una teulada verda en el Centre Municipal d'Activitats per a Persones Majors de Benicalap.

A més, el projecte també ha desenvolupat una App mòbil per a identificar i recopilar dades sobre les espècies de flora i fauna urbana; i una Cistella Responsable, acció que conjumina inclusió social i consum responsable de productes ecològics, de proximitat i sense intermediaris.

Participació ciutadana i tallers de divulgació

El regidor d'Innovació i Gestió del Coneixement de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha destacat: "ha sigut imprescindible en tot moment que els veïns i veïnes de Benicalap se sentiren part d'aquesta iniciativa europea, que proposaren, suggeriren i crearen per a ara gaudir dels pilots. La seua implicació ha sigut fonamental".

Durant tot aquest projecte europeu -desenvolupat a València per un consorci coordinat per Las Naves i format per la Universitat Politècnica de València, l'Ajuntament de València i les entitats Paisaje Transversal, Leitat, Tecnalia i Bipolaire Arquitectos- GrowGreen ha fomentat la participació ciutadana, implicant entitats i veïns i veïnes en totes les accions.

D'aquest procés han eixit també altres accions pilot com el dispositiu de resiliència urbana que millora el confort tèrmic del pati de l'IES de Benicalap; el projecte Aliats Alats per a monitorar i ajudar a millorar la biodiversitat del barri amb accions que afavoreixen a ratapinyades i ocells; i l'execució del Centre Cívic Verd i l'Espai Verd Benicalap, un antic solar en desús que el projecte ha recuperat i que inclou un bosc sintròpic comestible, un espai socioeducatiu i uns horts comunitaris. Totes aquestes accions, a més, han sigut recopilades i difoses en continguts audiovisuals generats per Ecorremedi.

GrowGreen, a més, no acabarà amb aquest acte festiu de tancament, sinó que té programat diversos tallers per a divulgar les SBN a la ciutadania durant tot el mes de juny.

Festa per a tot el barri

L'acte de demà començarà a les 18:30 h. a la Plaça Regino Mes des d'on es farà un recorregut pels pilots. En finalitzar es podrà gaudir de música en directe a càrrec de la Banda de Música de Benicalap i d'un berenar per a tots els assistents. I per als xiquets i xiquetes hi haurà tallers orientats a la sostenibilitat per a aprendre jugant, impartits per projecte Komba Educació.

GrowGreen en el món

València ha format part del projecte GrowGreen amb altres dues ciutats pioneres: Manchester (el Regne Unit) i Wroclaw (Polònia). A més, altres ciutats com Brest (França), Zadar (Croàcia) i Mòdena (Itàlia), també estan implementant pilots per a entendre com poden funcionar les solucions basades en la naturalesa a les seues ciutats.

Missions València 2030

El projecte GrowGreen és un projecte més a sumar dins de l'estratègia marcada de Missions València 2030 i de la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir la nostra ciutat en una urbs climàticament neutra.

Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables d'aquest model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Arxivat a:

Destacats