Qui serà el Ninot Indultat Infantil 2023? Aquests són els candidats de Secció Especial

Descobreix com són els Ninots Infantils de les Falles de Secció Especial que opten a ser el Ninot Indultat de les Falles 2023 de València

Guardar

Exposició del Ninot de València
Exposició del Ninot de València

València calfa motors per a les Falles 2023. De fet, des de la setmana passada, l'Exposició del Ninot es pot visitar per a votar pel Ninot Indultat 2023. Quasi 700 ninots de les diferents comissions falleres conformen aquesta mostra que, cada any, es converteix en una de les més visitades de la capital del Túria. I és que l'ocasió perfecta per a descobrir la sàtira i l'humor faller, però també per a imaginar sobre que temàtica versaran els diferents monuments fallers.

L'Exposició del Ninot estarà oberta fins al pròxim 15 de març. A partir d'eixe dia, tancarà les seues portes fins al pròxim any, ja que les comissions falleres es desplaçaran fins al Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts per a recollir els seus respectius ninots i col·locar-los en els monuments. Abans d'eixe moment, el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, revelarà qui es converteix en Ninot Indultat Infantil 2023, gràcies a la votació del públic.

Per a participar en la votació, només és necessari visitar l'exposició i deixar el teu vot abans d'eixir del recinte. Per als Ninots Infantils, el veredicte es coneixerà el 14 de març, a la vesprada. En total, són 11 les falles de Secció Especial que tenen més possibilitats d'indultar el seu ninot. Aquestes són: Mestroe Gozalbo - Comte d'Altea, Exposició - Misser Mascó, Convent Jerusalem - Matemàtic Marzal, Plaça de la Reina - Pau - Sant Vicent, Llanterna - Na Robella, Espartero - Ramón y Cajal, Conde Salvatierra - Cirilo Amorós, Malva-rosa- Ponz – Cavite, Gayano Lluch, Duc de Gaeta - Pobla de Farnals i Ciscar – Borriana.

Imatge d'arxiu d'una Exposició del Ninot a València
Imatge d'arxiu d'una Exposició del Ninot a València

L'any passat, el Ninot Indultat Infantil va recaure en la Falla Convent Jerusalem – Matemàtic Marzal amb el seu 'Mare Mòbil'; mentre que, en 2021, aquest premi anava per a la Falla Almirall Cadarso – Comte d'Altea. En el cas dels ninots grans, L'Antiga de Campanar aconseguia salvar de les flames del foc al seu ninot, obra de l'artista faller Carlos Carsí, que representava un antic taller on uns avis indumentaristes ensenyaven l'ofici als seus nets.

Cal destacar que tots els Ninots Indultats passen a formar part de la col·lecció permanent del Museu Faller de València, que es pot visitar durant tot l'any.

Finalment, recorda que s'han organitzat visites guiades a l'Exposició del Ninot. Aquestes seran els dies 2 de març, sota el títol "La sàtira política en els ninots de l'Exposició del Ninot", i el 6 de març amb 'La temàtica ecològica en els ninots de l'Exposició del Ninot'.

Arxivat a:

Destacats