Paterna tindrà el seu propi Museu Faller

Aquest Museu Faller recollirà la història de les Falles de Paterna des de l'etapa més antiga

Guardar

Exposició del Ninot de Paterna 2022
Exposició del Ninot de Paterna 2022

La ciutat de Paterna comptarà amb el seu propi Museu Faller per a promocionar, divulgar i posar en valor les Falles del municipi. Serà després de la finalització de les Falles 2023, quan es conforme un equip que comence a treballar en aquest nou espai que dotarà de més valor les Falles de Paterna. Així ho ha anunciat l'Alcalde del municipi, Juan Antonio Sagredo, que ha explicat que "la família fallera de Paterna, a causa de la seua història, tradició, esforç i passió, es mereix comptar amb aquest espai propi, obert al públic, en el qual es puga conéixer més sobre l'important llegat d'aquesta part tan representativa del nostre municipi, que constitueixen les Falles".

D'aquesta manera, en finalitzar aquestes Falles, es crearà un equip de treball per a començar a dissenyar aquest nou espai cultural, que albergarà la història fallera paternera. En aquest sentit, ha recordat l'alcalde Sagredo que "el nou Museu també posarà en valor el rellevant paper de la Junta Local Fallera a Paterna, que enguany celebra el seu 50 aniversari, així com el de cadascuna de diferents comissions falleres de la ciutat".

Aquest Museu Faller recollirà la història de les Falles de Paterna des de l'etapa més antiga, amb la primera fundació de comissió fallera l'any 1943, passant per la fundació de la Junta Local Fallera en 1973, fins al dia de hui.

Tant València, com els municipis de la seua àrea metropolitana calfen motors per a donar el tret d'eixida a les Falles. De fet, en moltes localitats, aquest cap de setmana se celebrarà el tradicional acte de la Crida, on es donarà la benvinguda oficial a les Falles 2023. A partir d'eixe moment, començaran els principals actes del calendari faller. I és que tot està ja a punt per a celebrar la setmana gran de les festes josefines.

Arxivat a:

Destacats