Nova edició dels Premis de Falles Innovadores i Experimentals

Guardar

balance-fallas-fuset
balance-fallas-fuset

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, ha convocat una nova edició dels Premis de Falles Innovadores i Experimentals, que enguany, com a novetat principal, veuran incrementats en set els reconeixements amb estendard.

Amb aquesta modificació les falles grans optaran a tres premis amb dotació econòmica i estendard (dos mil euros per al primer premi, 1.400 per al segon i 900 per al tercer) i set reconeixements amb estendard (del 4t al 10é, quan fins ara eren només per al 4t i el 5é premi). Pel que fa a les falles infantils optaran a tres guardons amb estendard i dotació econòmica (1.000 euros per al primer, 700 per al segon i 400 per al tercer), als que enguany s'afegiran un 4t i un 5é reconeixement amb estendard.

"Continuem apostant per un col·lectiu emergent, en què cada vegada hi ha més comissions i artistes fallers apostant per la innovació", ha destacat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, qui ha recordat que "ja vàrem incrementar la dotació econòmica -un 166% fa dos anys- i vàrem incorporar les falles infantils i enguany augmentem la xifra de reconeixements". A més, ha valorat que "l'arc faller és divers i en ell destaquen unes falles que aposten per la innovació, amb una aposta també, per exemple, pels materials nous o tradicionals més sostenibles". De fet, amb estos premis es pretén fomentar diferents camps creatius i artístics, amb noves propostes pel que fa al tractament de temes i materials.

El termini d'inscripció dels projectes que opten a aquests premis, que hauran de ser inèdits, serà de 20 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província. També es publicarà en les pàgines web de l'Ajuntament de València i de la Junta Central Fallera.

Els jurats de cada categoria estaran integrats per representants dels àmbits de les Falles, la il·lustració, el disseny gràfic, les arts plàstiques i la literatura.

Arxivat a:

Destacats