Nou horari per als castells de les Falles de València 2024

Les Falles 2024 de València dispararan tots els castells a la mateixa hora

Guardar

Castell de focs artificials a València
Castell de focs artificials a València

Nou horari per als castells de les Falles 2024 de València. L'Ajuntament de València ha decidit unificar l'horari dels castells de focs artificials i es dispararan tots a la mateixa hora. Concretament, serà a les 00.00 hores quan es disparen els castells tant del 16 i 17 de març, com el castell de la Nit del Foc, el 18 de març.

Ja l'any passat es va optar per avançar l'horari dels castells, com el de la Nit del Foc que es va avançar mitja hora: de les 01.30 hores a la una de la matinada. No obstant això, per a les Falles de 2024 s'ha apostat per ajustar l'horari de tots els castells a mitjanit.

Respecte al lloc on es dispararan els castells de Falles 2024, cal destacar que es manté el mateix espai que l'any passat, és a dir, a l'esplanada pròxima a la Ciutat de les Arts i les Ciències, a l'altura del Palau de Les Arts. En 2023, es va apostar per traslladar els castells a esta nova ubicació perquè no sols oferia una major visibilitat, sinó que també reduïa els riscos existents en el llit del riu Túria. No obstant això, l'èxit d'esta nova ubicació, on es permet viure el tret amb més proximitat i seguretat, ha fet que s'haja mantingut per a les Falles de 2024.

No hi ha dubte que el canvi d'hora dels castells de Falles és una de les grans novetats de les festes josefines d'enguany, però no és l'única. I és que l'Ajuntament de València ha decidit suprimir els espectacles pirotècnics descentralitzats, que es disparaven en diferents barris i pobles de la ciutat, per a unificar-los tots en la plaça de l'Ajuntament. Així, la catedral de la pólvora comptarà amb castells i mascletaes nocturnes els dies 2, 3, 8, 9 i 10 de març a les 00.00 hores els divendres i dissabtes, i a les 20.00 hores els diumenges.

Així, el 2 de març, la pirotècnia Zarzoso dispararà, a les 23.59 hores, un espectacle pirotècnic nocturn; mentre que el 3 de març serà el torn de la pirotècnia Zaragozana que dispararà a les 20.00 hores. A més, el 8 de març, la pirotècnia Nadal -Martí dispararà una mascletà nocturna a les 23.59 hores també en la plaça de l'Ajuntament de València; el dissabte 9 de març, a les 00.00 hores, serà el torn de Tamarit; i el diumenge, 10 de març, a les 20.00 hores, la pirotècnia Valenciana.

Arxivat a:

Destacats