Més de trenta falles concorren enguany als premis Caliu de València

Guardar

La regidora Lucía Beamud en roda de premsa
La regidora Lucía Beamud en roda de premsa

Els Premis Caliu a les falles igualitàries i diverses compleixen la seua cinquena edició. Trenta-quatre falles competeixen enguany, catorze en la modalitat de falles grans i vint en la de falles infantils, per la qual cosa es consolida l'èxit de convocatòria registrat en l'edició de l'any passat en la qual es va multiplicar per quatre el nombre de falles participants respecte als anys anteriors. La regidora d'Igualtat i Polítiques de gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha agraït al món faller el que "any rere any, aquesta iniciativa és ben acollida per les comissions falleres, igual que ocorre amb els punts violeta de sensibilització perquè el món faller és un món molt sensibilitzat amb els temes d'igualtat i amb tots els temes socials".

En total es repartiran deu guardons per un import total de 14.000 euros. Es concediran cinc premis a les comissions de falles grans i altres cinc a les infantils. La quantia dels premis oscil·la entre els cinc-cents i els tres mil euros, acompanyats de l'estendard corresponent.

Beamud ha recordat que "les falles són la major expressió que tenim d'art al carrer i és a través de l'art com podem expressar allò que volem de la nostra societat". La regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI ha assenyalat que les falles poden expressar "els reptes que ens queden per aconseguir per a aconseguir la igualtat efectiva i real, però també per a representar allò que ja hem aconseguit".

Els Premis Caliu reconeixen a les comissions falleres que en els seus monuments reflecteixen la igualtat i la no discriminació per motiu de sexe, orientació sexual, identitat de gènere, ètnia, religió, procedència, situació de pobresa, diversitat funcional o qualsevol altra causa que contribuïsca a la prevenció de la intolerància, de les mostres d'odi o qualsevol altra forma de discriminació. Un jurat multidisciplinari serà l'encarregat de visitar els monuments fallers per a concedir els guardons.

Arxivat a:

Destacats