Torna a veure la mascletà de diumenge 5 de març

Sent la mascletá del diumenge 5 de març de les Falles de València

Guardar

Vídeo de la mascletà de diumenge 5 de març de les Falles de València

La mascletà de València del diumenge 5 de març ha estat càrrec de la pirotècnia Alpujarreña, natural de Granada. La plaça de l'Ajuntament de la capital del Túria ha tornat a ser l'epicentre d'aquesta cita diària amb la pólvora. Ha estat a les 14.00 hores quan done inici el tret, encara que poden tornar a viure aquesta mascletà de València a través de València Extra.

Després de l'espectacular tret, dissabte, de la pirotècnia Gironina, l'Alpujarreña arribava a la catedral de la pólvora amb l'objectiu de fer vibrar a les milers de persones que es van desplaçar fins al centre de la ciutat, en una jornada dominical amb temperatures a l'alça i amb protagonisme del sol, un temps que convidava a gaudir de les falles després de les gèlides jornades d'aquesta setmana.

La pirotècnia Alpujarreña, encarregada de realitzar el tret d'aquesta mascletà, és de Granada i està gestionada per la quarta generació de professionals des de la seua creació en 1980. Amb seu en el Paraje El Cerro, en terme municipal d'Ugíjar, aquesta empresa incorpora els últims avanços en seguretat, producció i control de qualitat.

Aquest ha estat el segon diumenge de les Falles 2023 que es dispara una mascletà en la plaça de l'Ajuntament, ja que el passat, malgrat no estar encara en març, va coincidir amb la jornada de la Crida. No obstant això, encara resten dies i oportunitats per a veure un dels principals espectacles pirotècnics de les festes josefines, concretament dues setmanes completes, ja que el 19 de març cau, també, en diumenge.

En aquest enllaç pots consultar qui dispara cada mascletà durant les Falles 2023 i el calendari de trets programats pels diferents barris de la ciutat. En la web de València Extra també tenen a la seua disposició les últimes notícies sobre les Falles 2023.

Arxivat a:

Destacats