Les Falles de València es digitalitzen l'any de la Capital Europea del Turisme Intel·ligent

García recorda que la ciutat ostenta aquesta capitalitat en 2022 com a reconeixement als projectes de turisme innovador, sostenible i inclusiu

Guardar

Falla virtual al Saler
Falla virtual al Saler

Visit València, en el marc de la Capital Europea del Turisme Intel·ligent, col·labora amb ecosistema starup i les comissions falleres per a maximitzar el valor i la visibilitat del nostre patrimoni més tradicional. L'objectiu és acostar les Falles a residents i turistes, i millorar l'experiència turística a la ciutat durant els dies en què se celebra aquesta festa Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Les propostes permeten, a través de l'aplicació tecnològica i la digitalització, disposar de tota la informació actualitzada, interactuar amb la festa i els seus protagonistes i/o viure una experiència de realitat augmentada.

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de València, Emiliano García, ha destacat que "la tecnologia i la digitalització aporten nombroses possibilitats al turisme. És per això que les Falles, com un dels principals atractius turístics de la ciutat, poden aprofitar l'oportunitat de promocionar-se a través dels canals digitals i oferir experiències noves que permeten aportar un coneixement de la festa i de la tradició vinculada a ella".

"Les falles es viuen en cada carrer d'aquesta ciutat. És per això que actualitzar la informació a temps real, incloure totes les propostes falleres que ofereixen les diferents comissions, o proposar rutes i itineraris fallers, afavoreix que el turista puga gaudir d'una experiència més pròxima a la qual viuen els fallers i falleres en els diferents barris", ha remarcat el regidor.

Tota la informació de les Falles a colp de clic

Les Falles ofereixen una infinitat d'esdeveniments i activitats i, perquè els valencians i els visitants no es perden res, l'app oficial Falles 2022 de Play & Go recull tota la programació de la ciutat. En descarregar-la ofereix el mapa de totes les Falles amb els seus respectius noms, artistes fallers, els seus lemes i esbossos, així com l'agenda oficial de les festes d'enguany.

També, a través de l'app, es pot gaudir del Joc de les Falles 2022 en el qual cal completar missions geolocalitzades, recollir petards i conquistar les falles gràcies a la realitat augmentada. Este repte faller, sota l'etiqueta #smartvalencia2022, convida fer una ruta des del centre de València fins a la Ciutat de les Arts i les Ciències caminant o amb bicicleta. Les persones que completen les quatre missions guanyaran un mocador faller. Aquesta app s'ha desenvolupat amb el suport de la Federació de Falles de Secció Especial, Federació de Falles de Primera A, Interagrupació de Falles de València i Visit València i el suport especial de la iniciativa "València, Capital Europea del Turisme Intel·ligent 2022".

Una altra opció és disposar de tota la informació de les Falles a través del WhatsApp amb FallasBot. Activar-ho en el mòbil és tan senzill com enviar un missatge de WhatsApp al telèfon 644 67 47 67 i, sense cap cost ni publicitat, es rep tota la informació d'estes Falles. L'assistent virtual informarà a partir del 15 de març sobretot que ocórrega a la ciutat durant les festes falleres, amb els respectius horaris i ubicacions. Fallasbot atén residents i turistes en 4 idiomes: castellà, anglés, francés i xinés.

La Capital Europea del Turisme Intel·ligent premia als fallers

Els protagonistes aquests dies son els fallers que fan possible que la flama d'aquesta festa continue viva any rere any. Per això, des de Visit València, han proposat un concurs en el qual es poden guanyar 20 entrades a l'Oceanogràfic.

La mecànica és molt fàcil, per a aquells que passen a recollir la seua ninot en la Ciutat dels Arts i les Ciències, només hauran de fer-se una foto amb la seua comissió fallera en l'escultura de la "Capitalitat d'Europea de Turisme Intel·ligent", que té forma d'etiqueta i que està situada entre l'Hemisfèric i el Museu de les Ciències. Després l'hauran de pujar a Facebook i/o Instagram etiquetant a @visit_valència i incloent #SmartValencia2022. Les fotos poden publicar-se fins al dia 16 de març.

Es poden consultar les bases en https://www.visitvalencia.com/concurso-fallas

Cal destacar, que a més es repartiran gratuïtament una edició especial de mocadors fallers en les oficines del turisme (els dies 16-19 de març), amb els colors de la capitalitat europea del turisme intel·ligent (roig, verd, blau i groc). Les Falles de València tornen al seu calendari habitual, i enguany ho fan amb una versió més tecnològica, responsable i inclusiva, gràcies als diferents projectes que Smart City València ha creat per a aquesta ocasió.

Destacats