Les Falles 2020 se celebraran del 15 al 19 de juliol

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha confirmat la nova data per a les Falles després de consensuar-ho amb tots els agents implicats

Guardar

falla-2020
falla-2020

Les Falles 2020 ja tenen data per a la seua celebració. València celebrarà les Falles 2020 el mes vinent de juliol dins de la programació de la Gran Fira. En concret, se celebrarien del 15 al 19 de juliol. Així ho ha confirmat l'alcalde de València, Joan Ribó, en una roda de premsa d'última hora a l'Ajuntament de València.

Després de la reunió del gremi d'artistes fallers amb el President Ximo Puig, tot s'ha anat encaminant fins a aconseguir un acord per a superar la crisi del coronavirus que ha tocat de ple a les falles amb una suspensió històrica. En primer lloc, el President Puig s'ha compromés a assumir el 50% dels costos del desmuntatge de les falles que ja eren als carrers i d'altra banda, l'altre 50% l'assumiran els ajuntaments. Segons ha explicat el mestre major, han de fer "una valoració del que costa cada falla i el complicat que està de desmuntar". "Cal fer un estudi i plantejar-lo i en qüestió d'hores o com a màxim demà, tindre'l tot clar i començar perquè no podem tindre les falles al carrer", ha indicat.

D'altra banda, Joan Ribó assegura que s'han compromés a buscar ajudar per a pal·liar la crisi del món de les falles. L'alcalde de València ha agraït el màxim consens amb tots els representants del món faller. L'alcalde ha apuntat que els costos del desmuntatge i trasllat els assumiran al 50% entre la Generalitat i l'Ajuntament, i així mateix, s'ha compromés a "buscar ajudes" perquè "la crisi siga una crisi que es tanque enguany" i que les Falles de 2021 "siguen unes festes totalment normals".

Per part seua, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha anunciat que les mascletaes començarien l'11 de juliol per a arribar al total del 19 amb totes les mascletaes que estaven pendents.

El President d'Interagrupació, Guillermo Serrano, ha assenyalat que "en unes dates una mica extraordinàries se celebraran". Així mateix, ha agraït la gran unió i el consens amb tots.

A més, les falles es mudaran a espais públics per a poder emmagatzemar-les fins a la celebració de les Falles 2020 el mes vinent de juliol. Es traslladaran a Fira València en els pròxims dies tant els que són al carrer com en els artistes.

ALGUNES FALLES ES CREMARAN A PORTA TANCADA

D'altra banda, algunes falles tenen molt complicat el desmuntatge i el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha assenyalat que en aquests casos particulars es "cremaran a porta tancada" amb carrers tallats i sense públic.

Arxivat a:

Destacats