La Nit el Foc inundarà València de color amb 3.000 quilos de pólvora a càrrec de Caballer

El castell de focs artificials més gran donarà la benvinguda a l’últim dia d’aquestes Falles 2019. Consulta tota la informació per a gaudir d’ell

Guardar

Focs artificials
Focs artificials

La Nit del Foc de 2019 compte les hores per a il·luminar el cel de València de colors i de la seua màgia tan especial aquesta nit. Un acte que tanca el penúltim dia de les Falles de València d'enguany i que congregarà a milers de persones en el Passeig de l'Albereda per a gaudir d'un signe tan característic de València com és la pirotècnia i els focs artificials, aquesta vegada a càrrec de Ricardo Caballer (Ricasa).

En concret, la Nit del Foc començarà una vegada que la Fallera Major de València (FMV), Marina Civera, lliure el seu ram a la patrona dels valencians i les valencianes, la Mare de Déu dels Desemparats. Serà en aquell moment quan la màxima representant de la festa acudisca al Passeig de l'Albereda i comence l'espectacle, al voltant de la 1.30 de la matinada d'aquest 18 de març (aleshores 19).

Així, Ricardo Caballer controlarà l'espectacle amb 5.500 ordres de foc a través de 12 ordinadors "amb molt de ritme i intensitat des del principi fins al final, molt dinàmic i variat", segons ha explicat l'emblemàtic pirotècnic. De fet, s'utilitzarà una grua per a elevar els efectes a 60 metres d'altura i que tothom puga veure tota la gamma cromàtica i els més de trenta efectes visuals diferents previstos des de qualsevol lloc.

A més, el responsable ha explicat a EFE que el final serà molt especial, amb una explosió de so i color de més de 3 minuts d'un total de 21 minuts i 15 segons en els quals es tiren 3.000 quilos de material.

On veure la Nit del Foc

El dispositiu d'aquest gran castell se situarà entre el Pont de l'Exposició i el Pont de les Flors, per la qual cosa el més fàcil és veure la Nit del Foc en el passeig de l'Albereda, en la zona que no estiga tallada pels cossos de seguretat.

No obstant això, per a molts la millor opció és allunyar-se i evitar aglomeracions de gent. Així, altres ubicacions poden ser la del Pont d'Aragó i el Pont del Real principalment, així com els extrems del primer pont amb el triangle de la Plaça d'Amèrica i la Plaça de Saragossa o en la Pèrgola de l'Albereda. També és bona opció veure-ho des del carrer de l'Arquitecte Mora o Muñoz Seca, encara que en l'últim cas pot haver-hi palmeres que impedisquen la visió.

Com acudir a la Nit del Foc

Com és habitual en Falles, la parada de metrovalencia d'Albereda estarà tallada dues hores abans que comence el castell, és a dir, des de les 23.30 hores, per a complir amb el Pla Especial de Seguretat per a les Falles 2019. Per això, el més còmode és desplaçar-se amb metro fins a l'estació d'Aragó. Així mateix, l'altra més pròxima és Colón, encara que després caldria caminar fins a arribar allí.

D'altra banda, l'Empresa Municipal de Transports (EMT), que també ofereix horari especial, desviarà les línies 4; 6, 11 i 16 (direcció Tetuan); 6 (direcció Plaza España); 10 i 71; 13; 14; 19; 25; 35; 28; 31 i 32; 70; 79; 80; 81; 89; 90; 92; 93; 94 i 95, per la qual cosa es recomana calcular la ruta en la seua pàgina web. Les parades més pròximes a l'avinguda d'Aragó són la 10, 12, 80, 93, 32 i la 79.

Arxivat a:

Destacats