La 'Geperudeta' lluirà un disseny "clàssic" i "bonic" amb predomini del blanc i detalls nous

Guardar

20180317-ofrenda-flores-virgen-fallas-dia-1-vgutierrez7599
20180317-ofrenda-flores-virgen-fallas-dia-1-vgutierrez7599

La Verge dels Desemparats, la patrona dels valencians coneguda popularment com la 'Geperudeta', lluirà enguany un disseny "clàssic" i "bonic" amb predomini del color blanc i amb detalls nous, com ha indicat a Europa Press el vestidor de la 'Verge', Rafael Chordà.

Chordà, encarregat del disseny del mantell de flors que cobrirà a la patrona quan concloga l'ofrena, ha rebutjat avançar més dades d'aquesta composició que, segons ha dit, serà "sorpresa", com ha succeït altres anys.

"No serà un disseny innovador. Serà clàssic. Els colors seran rosa, blanc i roig, amb predomini del blanc", ha exposat el vestidor, que ha agregat que el mantell comptarà, "a més, amb alguns detalls no posats mai".

Durant les dues jornades d'ofrena, aquest diumenge i aquest dilluns, seran més de 50.000 els rams de clavells que les falleres de les més de 380 comissions que formen part de la Junta Central Fallera (JCF) de València --situades en aquesta ciutat i poblacions pròximes com Burjassot, Xirivella, Quart de Poblet i Mislata-- depositen davant la 'Geperudeta'.

A mesura que vagen desfilant els membres d'aquestes comissions, als qui se sumaran els components de cases regionals i diverses entitats culturals, s'anirà component el mantell que lluirà la gran estructura de fusta que representa la imatge de la patrona i que presidirà aquests dies la Plaça de la Verge, davant la seua Basílica.

Els clavells seran aquest 2019 blancs, rojos i roses, els colors triats per a dissenyar en aquesta ocasió el mantell. Els vestidors de la patrona aniran col·locant els rams per a fer visible el disseny que Rafael Chordá ha preparat per a aquesta ocasió. A aquestes flors se sumaran rams d'altres varietats, cistelles i altres composicions florals que es depositaran als peus de la imatge de la 'Geperudeta'.

Després de l'ofrena, l'estructura que sosté els rams es mantindrà en la Plaça de la Verge diverses jornades amb la finalitat que puguen visitar-la i observar-la els valencians i les persones que aquests dies es desplacen a València amb motiu de les Falles.

UN EQUIP DE 42 VESTIDORS

Rafael Chordà ha apuntat l'equip de vestidores de la Verge dels Desemparats per a l'ofrena l'integra un grup de 42 persones, compost per homes i dones. Ha assenyalat que el disseny que prepara part d'una idea inicial que comença a gestar-se al setembre i a l'octubre i que després dels primers esbossos es plasma finalment en un dibuix concret.

Igualment, ha indicat que els vestidors començaran ja a treballar aquest dissabte a la vesprada en l'estructura que subjectarà els rams de l'ofrena per a plasmar en ell el dibuix triat. Durant les dues jornades següents, la seua labor serà col·locar les flors en aquest enclavament per a anar confeccionant el mantell.

Destacats