La Falla Municipal comptarà amb versos en braille

Guardar

Valencia
Valencia

L'Alcalde de València, Joan Ribó, junt amb la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, han apostat hui per unes falles "en les quals tot el món puga participar, siguen quines siguen les seues diferents capacitats". Per això, per exemple, s'han habilitat algunes zones especialment reservades a persones amb mobilitat reduïda per a veure les mascletaes o, hui mateix, s'ha fet entrega a l'alcalde de la versió en Braille dels versos de la falla municipal.

Aquest lliurament l'han fet els representants de l'ONCE, que hui han presentat el cupó especial de l'ONCE que difon les falles, i que enguany es dedica al nomenament com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Ho han fet en un acte al Saló de Cristall on també han estat les falleres majors, així com el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset. També hi ha estat el director general de l'ONCE, Ángel Sánchez, i els consellers Vicent Soler i Elena Cebrián, i el diputat Fran Ferri, a més de representants de la Falla Albuixarres, d'Alzira, que enguany ha guanyat el Premi ONCE de Solidaritat Fallera.

El director general de l'ONCE, Ángel Sánchez, li ha lliurat a Joan Ribó la transcripció al braille dels textos de la Falla Municipal, i s'ha referit a la "importància del projecte solidari que desenvolupa l'organització", i al seu desig de contribuir al fet que les Falles "siguen unes festes cada vegada més obertes, solidàries i per a tots".

Després de rebre la planxa on es reprodueix el cupó en el qual, al costat de la imatge de les Torres de Serrans, pot llegir-se "Falles de València. Patrimoni Immaterial de la Humanitat", Ribó ha afirmat que "el cupó que es compra amb la il·lusió que et toque, però també amb la convicció que si no és així, estàs contribuint a una bona causa, a generar treball, educació, inclusió, recerca, inclusió, va servir des del mateix moment en què es va posar a la venda perquè se sàpia que la màxima organització mundial per a la cultura, la UNESCO, ha valorat que les Falles de València constitueixen un preciós i immaterial ben i són un vehicle d'expressió popular en l'espai públic urbà a través d'un llenguatge propi i en clave satírica".

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha dit que "ha sigut molt emocionant que les Falles hagen sigut declarades patrimoni de la humanitat" i ha convidat a tots al fet que "les visquen i les gaudisquen amb plenitud en una societat inclusiva en què tots els llocs són de totes les persones; al fet que siga una festa on tot el món tinga les mateixes oportunitats"

José Manuel Pichel, Delegat de l'ONCE a la Comunitat Valenciana, s'ha referit al cupó de l' "organització no governamental més important i estesa en l'Estat espanyol", en paraules de Joan Ribó, com "un dels productes més solidaris del món". Després d'agrair la presència de representants de diferents sectors de l'economia social, Pichel ha destacat que en els dos primers mesos de l'any s'han incorporat a València 145 nous venedors del cupó. A la Comunitat Valenciana són ja 3.000, i el nombre total de treballadors de l'ONCE en tota Espanya, incloent-hi venedors, Fundació i empreses agrupades en Ilunión, ascendeix ja a 65.000.

Arxivat a:

Destacats